Με μάσκα, χωρίς μάσκα, ανοιχτά καταστήματα άλλοτε, αργότερα κλειστά, μετακινήσεις με κωδικούς, χωροφύλακες παντού, τρομοκρατία στα ΜΜΕ, κλειστές οι ταβέρνες, στο δρόμο μόνο οι ντελιβεράδες, χουντονόμοι επωάζονται, οι πορείες απαγορεύονται, μπλόκα παντού, τηλεργασία παντού, εμφανίστηκε η Γκεστάπο, τι άλλο χρειαζόμαστε για να πούμε ότι όλα είναι ασκήσεις εκφασισμού; Στη βουλή κάτι γονυπετείς και ψόφιοι βουλευτές κάνουν ότι εκφράζουν τις ανάγκες του λαού. Γελοία πράγματα. Ακόμα και το ΚΚΕ φτάνει στο υπ. Παιδείας με στρατιωτικό σχηματισμό, μια ανόητη πολιτική περίληψη. Δεν είναι ο κορονοϊός αναγνώστη που ρημάζει την υγεία του λαού. Ο διαχειριστής της κρίσης είναι.

▲▼▲

Ώστε το Πολυτεχνείο, η 28η Οκτώβρη, η 25η Μάρτη μας ενώνουν κατά τον Μ. Χρυσοχοΐδη. Για δες που δεν το είχαμε σκεφτεί μέχρι τώρα. Φασίστες και αντιφασίστες, τουρκοπροσκυνημένοι και κλέφτες, αντάρτες και δειλοί, αγωνιστές και γονατισμένοι όλοι μαζί στο ίδιο τσουβάλι για να ικανοποιηθεί ο σερίφης που άλλαξε στρατόπεδο προκειμένου να κυνηγάει αγιάννηδες, αριστερούς κι απόκληρους. Αλλά το ένα χωρίζεται στα δύο και ο χωροφύλακας Χρυσοχοΐδης επέλεξε -και τώρα- να βαδίζει στο δεξιό πεζοδρόμιο.

▲▼▲

Τι σου είναι αυτή η κανονικότητα! Λοιπόν, ο φτωχός να ’ναι φτωχός, ο πλούσιος, πλούσιος και το λαμόγιο, λαμόγιο. Στα νοσοκομεία να λείπουν γιατροί και νοσοκόμοι, στα σχολεία να λείπουν οι δάσκαλοι/καθηγητές, τ’ αφεντικά ν’ αλωνίζουν, ο τόπος να καίγεται και να πνίγεται. Αυτή είναι η κανονικότητά τους και αυτή την κανονικότητα να τη χαίρονται. Αλλά μέχρι να φάνε σκόνη, θα βλέπουμε το θάνατο του εμποράκου, τα λουκέτα, τους φυλακισμένους πρόσφυγες, τα σχολεία της άγνοιας και πάνω απ’ όλα την ασφυξία ενός λαού.

▲▼▲

Βγήκε η ακροδεξιά στους δρόμους οπλισμένη, ο Τραμπισμός σ’ όλο το μεγαλείο του. Μπάιντεν ή Τραμπ; Παλιότερα λέγαμε “τι μπρόκολα, τι λάχανα”, ακόμα και όταν η πολιτική αισθητική μας πληγώνεται από το σέρτικο ύφος του Τραμπ που θέλει “πρώτα η Αμερική” και ύστερα να πνιγούν οι υπόλοιποι. Ακόμα μετρούν ψήφους και επιστολές. Ύστερα θα βγάλουν όλοι μία ανακοίνωση για τη Β. Κορέα ή όποιο άλλο κράτος τούς είναι “κάρφος εν οφθαλμώ”.