Η στήλη δεν έχει ιδιαίτερη ενασχόληση με τα πρακτοριλίκια και τους σκοτεινούς διαδρόμους της παραπολιτικής. Ωστόσο, παρακολουθεί με το κοινό ενδιαφέρον το γέμισμα του ευρωκοινοβουλευτικού μπαξέ των αστικών κομμάτων. Αίφνης, ο Φρέντι Μπελέρης βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Φασίστας, συλληφθείς με όπλα στα σύνορα λίγο πριν κάνει την προβοκάτσια και με ενέργειες στο όνομα της ΜΑΒΗ (!), παραπέμφθηκε σε δίκη και έκτοτε αγνοείται η ποινή του. Δίπλα του ο γνωστός Γ. Αυτιάς του «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια», χάσαμε τον Ζαγοράκη που χάθηκε στις Βρυξέλλες, ο Γ. Μουρούτης, συγγραφέας θρησκόληπτων ιδεών, άνθρωποι της tv, άσχετοι αλλά γκλαμουράτοι. Ύστερα θέλει το Μ-Λ ΚΚΕ να κοντράρει την πιάτσα με βιοπαλαιστές, αγωνιστές, αγνούς κομμουνιστές. Πού πας βρε Καραμήτρο; Προς το παρόν η νύχτα θα νικάει τη μέρα. Προς το παρόν…

Οι πυκνές βολές με τηλεκατευθυνόμενα drones του Ιράν στο Ισραήλ και οι απειλές των σιωνιστών κατά παντός οπωσδήποτε ανοίγουν νέο κεφάλαιο στη Μέση Ανατολή. Αναλυτές, τρομολάγνοι, δυτικοτραφείς δημοσιογράφοι μας παρουσιάζουν το δαιμονικό Ιράν ενάντια στο αγγελικό Ισραήλ. Εντάξει, οι αναγνώστες του Λαϊκού Δρόμου έχουν αρκετά αντισώματα για να μη μασάνε το κουτόχορτο των ΜΜΕ. Αλλά οι φλόγες του πολέμου βρίσκονται μία ανάσα προς το βορρά (Ουκρανία) και δύο προς το νότο (Παλαιστίνη). Ο διορατικός Κ. Μητσοτάκης όχι μόνο φρόντισε να πάει με τη μεριά των Ζελένσκι-Νετανιάχου αλλά να συνάψει συμφωνίες με ό,τι πιο αντιδραστικό της περιοχής (Σίσι κλπ). Για τα Τέμπη και τις υποκλοπές δεν ξέρει τίποτα, αλλά είναι ξεφτέρι για τη Μέση Ανατολή. Πάντα με το σκονάκι των ΗΠΑ.

Ως στήλη του Λαϊκού Δρόμου ομολογούμε δημοσίως και με μία δόση αυτοκριτικής ότι είχαμε υποτιμήσει τα κρούσματα βίας ενάντια στις γυναίκες. Έτσι οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι ο όρος «γυναικοκτονία» αντανακλά μία πατριαρχική κοινωνία και τα ήθη της. Η πατριαρχία βεβαίως είναι υποσύστημα των εκάστοτε εκμεταλλευτικών κοινωνιών και εν προκειμένω του καπιταλισμού. Η πατριαρχία ως λόγος και πράξη δεν υπερβαίνει το αστικό σύστημα -όπως ανόητα λένε ορισμένοι- αλλά είναι βασικός πυλώνας του. Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι το αστικό σύστημα τρέφει και τρέφεται από την άλογη βία (γυναίκες, παιδιά, ευάλωτες ομάδες) άρα και τα διάφορα μέτρα είναι φύλο συκής. Το τρίτο συμπέρασμα είναι ότι δεν θα περιμένουμε κάποιο θαύμα, όπως ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα εργαζόμαστε για την ανατροπή όλων των όρων που γενικεύουν την εκμετάλλευση.

Έρχονται οι ευρωεκλογές, άρχισαν τα όργανα. Μιλάμε για το όργιο της προβολής ψεμάτων, παραπλάνησης, διαβολής και όλων των συμπαρομαρτούντων πού συνοπτικά το λέμε διαφήμιση-προβολή (λέμε τώρα). Εκατομμύρια εκατομμυρίων για να μας γανώσουν τα μυαλά πως η γη θα καταστραφεί χωρίς αυτούς και η κοινωνία θα πάει στα τάρταρα αν δεν τους ψηφίσουμε. Μην αναρωτηθείς αναγνώστη ποιος πληρώνει το ακριβό μάρμαρο. Εσύ, εσύ, εσύ! Οπότε έχουμε το λογικό σχήμα «πληρώνουμε για να μας λένε παραμύθια». Κάτι είναι κι αυτό.