Οι Μαρξ – Ένγκελς κάνουν μια ιδιαίτερη αναφορά στα «ιστορικά έθνη». Και τέτοια είναι αυτά που έχουν βαθιές ιστορικές ρίζες, παράδοση και συνοχή (Η χώρα μας προφανώς κατοικείται από ιστορικό έθνος). Τα θυμηθήκαμε αυτά διαβάζοντας ότι στη Γαλλία έγινε ένας αγώνας ανάμεσα σε Γάλλους και Σέρβους.
Όταν οι πρώτοι ζήτησαν να κρατηθεί τιμητική σιγή για τον εκλιπόντα Ζαν Σιράκ, η σερβική κερκίδα εξεμάνη. «Αυτός είναι ο σφαγέας» μας φώναζε, αρνούμενη το γνωστό «ο νεκρός δεδικαίωται».
Και ορθώς έπραξε βάζοντας την μνήμη κόντρα στη λήθη. Διότι ο Ζ. Σιράκ, αστός πολιτικός, επαγγελματίας του γαλλικού ιμπεριαλισμού μαζί με όλο τον ευρωατλαντικό εσμό και τα σινάφια τους ήταν πρωτεργάτης του να μακελευτούν τα Βαλκάνια από το 1990 και να ματοκυλιστούν οι λαοί.
Πήρε τη ρεβάνς μια κερκίδα! Καλά έκανε. Άμα λείπει η πολιτική αριστερά, κάποιος έπρεπε να σηκώσει το γάντι.

▲▼▲

Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι – Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι (σύνθημα).
Διότι στη Μόρια της Λέσβου δεν δοκιμάζονται οι αντοχές ενός νησιού σ’ ασφυκτικές συνθήκες.
Εδώ περνάνε πολιτικό διαγώνισμα οι πολιτικές ιδέες, το τι εστί πόλεμος, τι είναι ο φονιάς-ιμπεριαλισμός και ο απάνθρωπος καπιταλισμός, τα λόγια των Φαρισαίων για την αξία της ανθρώπινης ζωής, τα δάκρυα για τα παιδιά και τους άμαχους και άλλα ηχηρά παρόμοια.
Η τοιχογραφία της Μόριας δεν έχει δάκρυα και αίμα.
Έχει βαθιές γραφές ανεξίτηλες και άμα δεν διαθέτεις πολιτικό κριτήριο θα χαθείς στα αβαθή λασπόνερα του ανθρώπινου πόνου χωρίς πυξίδα ή στην απανθρωπιά.
Είναι ο ιμπεριαλισμός αναγνώστη.
Είναι ο καπιταλισμός αναγνώστρια.
Τι δεν καταλαβαίνεις;

▲▼▲

Όλα τάχει ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Αριστερή φρασεολογία, σοσιαλδημοκρατικό κοινό, οικολογικές ευαισθησίες, κεντρώες ψευδαισθήσεις και φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Είδε το παλιό ΚΚΕ(εσωτ) και οι ΚΝίτες του ’90 ρωγμή στο αστικό σκηνικό και μπούκαραν. Με γεια τους, με χαρά τους. Αλλά πάει πολύ να μας θέλουν συνεργούς στον «φόνο». Να παντρευτούν «εν χορδαίς και οργάνοις» όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ, να τιμήσουν και τον αστό λαοπλάνο Α. Παπανδρέου και να περιμένουν στην γωνιά τη δεξιά να σιτέψει και να πέσει σαν ώριμο φρούτο.
Αλλά πάει πολύ να ρίχνουν δόκανα και δολώματα στην αριστερά την Πραγματική και την Κομμουνιστική αριστερά. Όχι ότι δεν θα τσιμπήσει όλο και κάποιος. Για την προσβολή μιλάμε των ιερών και των οσίων.
Πρέπει λοιπόν να υπερασπίσουμε τις Θερμοπύλες
και τον Εφιάλτη να στιγματίσουμε.

▲▼▲

Η στήλη -να το ομολογήσουμε- είχε ανέκαθεν σε υπόληψη τον ευρωπαϊκό αστικό διαφωτισμό.
Ατομικά δικαιώματα, Κοινοβούλιο, επιστήμες, ορθολογισμός, τέχνες, γράμματα…
Αλλά αυτό που γίνεται στην Αγγλία είναι «σούργελο». Πάει το βρετανικό φλέγμα και η αστική ακρίβεια.
Κωλοτούμπες, σαλταδορισμοί, μικροψυχίες, κλοουνισμοί έγινε η αστική τάξη από τους φασίστες και τον Τζόνσον ως τον Κόρμπιν και τους εργατιστές του (στην Ελλάδα έχουμε το ΣΕΚ), μπαίγνιο των αντιθέσεών της.
Κλωτσοσκούφι κυριολεκτικά. Ακόμα και οι πουρκουάδες του Μακρόν και οι Πρώσσοι της Μέρκελ τους έχουν για ανέκδοτο.
Επιμύθιο: Άμα η άρχουσα τάξη χάσει και χάνεται
κανένας Thomas Cook δεν μπορεί να τη σώσει.

▲▼▲

Ισαποστασάκιας! Πρόκειται για έναν τύπο ανθρώπου που ευδοκιμεί όλο και περισσότερο, όσο βαθαίνει η βαρ­βαρότητα. Ο ισαποστασάκιας βρίσκεται πάντα «ανάμεσα». Είναι και με το δικαίωμα του εργαζόμενου ν’ απεργεί, αλλά και με το «δικαίωμα» του απεργοσπάστη να γλύφει το αφεντικό. Είναι και με τη διαδήλωση, αλλά συμμερίζεται τον οδηγό του τροχοφόρου που βρίζει γιατί «έπηξαν» οι δρόμοι. Η θεωρητική βάση του ισαποστασάκια είναι το ατομικό δικαίωμα. Όλοι έχουν ένα δικαίωμα ακόμα κι όταν αυτό στρέφεται καταφάνερα ενάντια στους πολλούς. Πάνω και πέρα απ’ όλα είναι ο μοναδικός άνθρωπος και ο εαυτούλης του. Δεν είναι διόλου υπερβολή αν πούμε ότι ο ισαποστασάκιας είναι κοινωνικό παιδί του ευρωκομ­μουνισμού και των ακαδημαϊκών παραφυάδων του. Έχει σημαία του «το δικαίωμα στη διαφορά», αδιάφορο αν αυτό καταντάει διαφορά δικαιωμάτων. Ο ισαποστασάκιας κλαίει για τον ανθρώπινο πόνο του πρόσφυγα και χειροκροτάει αφηνιασμένα τους Βελόπουλο-Γεωργιάδη που θέλουν όλους τους πρόσφυγες νεκρούς. Προσοχή! Ο ισαποστασάκιας δεν είναι λήμμα του λεξικού! Κυκλοφορεί δίπλα μας.