Αθήνα

Αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, την Τρίτη 21 Φλεβάρη, από τα Προπύλαια στην αμερικάνικη πρεσβεία, με αφορμή την επίσκεψη Μπλίνκεν και τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Το Μ-Λ ΚΚΕ πήρε μέρος στην πορεία με δικό του μαχητικό μπλοκ και με συνθήματα όλο παλμό, ενάντια στα πολεμικά σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και στην πολιτική της υποτέλειας και της πλήρους παράδοσης της χώρας στα αμερικανικά στρατιωτικά σχέδια. Με συνθήματα με τα οποία καλούσε το λαό να παλέψει για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, για να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Να παλέψει για την ειρήνη και τη φιλία των λαών, για την εθνική ανεξαρτησία.

Η περιοδεία του Μπλίνκεν έγινε σε μια κρίσιμη στιγμή για τους λαούς της Ευρώπης, καθώς και για τη χώρα μας. Τα επιτελεία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού ετοιμάζονται να εξοπλίσουν ακόμα περισσότερο το καθεστώς του Ζελένσκι, αυτή τη φορά με βαριά άρματα μάχης, ενώ ξεκίνησε η συζήτηση και για μαχητικά αεροπλάνα.

Ο Μπλίνκεν ήρθε στη χώρα ακριβώς για να επιτηρήσει και να χτυπήσει στην πλάτη τους ντόπιους υποτελείς. Για να επιτηρήσει μια χώρα που έχει μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικανική βάση, απαιτώντας να χρησιμοποιείται, ακόμα περισσότερο, το έδαφος, ο αέρας και τα νερά της χώρας προς όφελος των σχεδίων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού

Την επίσκεψη Μπλίνκεν «προετοίμασε», στις αρχές του Φλεβάρη, ο ελλιμενισμός στον Πειραιά του γιγαντιαίου αμερικανικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου «George W. Bush», το οποίο εντάσσεται στον δολοφονικό 6ο Στόλο των ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο αποτελεί κορυφαίο πολεμικό πλοίο του αμερικανικού στρατού, άνω των 300 μέτρων μήκους, με 7.000 πεζοναύτες, με 85 μαχητικά συμβατικού και ηλεκτρονικού πολέμου, ιπτάμενα ραντάρ και ελικόπτερα.

Θεσσαλονίκη

Εκατοντάδες διαδηλωτών βγήκαν στους δρόμους της πόλης, στις 21/2, για να καταγγείλουν την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μπλίνκεν. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου και ακολούθησε η διαδήλωση, η οποία αφού πέρασε από το αμερικανικό προξενείο, καταγγέλλοντας τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, στη συνέχεια προχώρησε και προς το ρωσικό, για να καταγγείλει την ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Τέλος, η διαδήλωση κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όπου και καταγγέλθηκε η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία «τα δίνει όλα» στις ΗΠΑ και στα φιλοπόλεμα σχέδιά τους.

Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε στη διαδήλωση, μοιράζοντας πλατιά τα υλικά του και την ανακοίνωση καταγγελίας της επίσκεψης Μπλίνκεν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κέντρο της πόλης, γύρω από τη συγκέντρωση και κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, ασφαλίτες συνεχώς επιτηρούσαν τους διαδηλωτές, ενώ και διμοιρία των ΜΑΤ έκανε την εμφάνισή της. Είναι φανερό ότι έπρεπε να σταλεί το μήνυμα της τρομοκρατίας, καθώς δεν πρέπει να αμφισβητείται ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός στη χώρα.

Τέλος, σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι οι μισές οργανώσεις (ΑΡΙΣ-ΑΡΑΣ με την ταμπέλα των Φοιτητικών Συλλόγων, ΛΑΕ, ΟΚΔΕ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ), για ακόμα μια φορά, δεν διαδήλωσαν προς το ρωσικό προξενείο, κάνοντας και πάλι σαφές ότι κλείνουν το μάτι στη ρωσική ιμπεριαλιστική εισβολή στην Ουκρανία.

Ηγουμενίτσα

Με μικρή συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα την Τρίτη 21/2, ώρα 7μμ, στον Πεζόδρομο, συγκέντρωση που είχε καλεστεί από το Μ-Λ ΚΚΕ, το ΚΚΕ­ μ-λ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μπλίνκεν. Στην συγκέντρωση φωνάχτηκαν αντιπολεμικά – αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και έγιναν σύντομοι χαιρετισμοί από τους διοργανωτές. Στη συγκέντρωση, αλλά και στην πόλη την προηγούμενη μέρα, μοιράστηκε πλατιά η σχετική προκήρυξη του Μ-Λ ΚΚΕ, ενώ αναρτήθηκαν πανό και αφίσες.

Γιάννενα

Αντιιμπεριαλιστική-Αντιπολεμική Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στα Γιάννενα από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς!

Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε με δικό του διακριτό και μαχητικό μπλοκ! Μέσα απ’ τα συνθήματα καταδίκασε τον πόλεμο που διεξάγουν στο έδαφος της Ουκρανίας ΗΠΑ και Ρωσία αλλά και πρόβαλε καθαρά την ανάγκη ανάπτυξης αγώνα απ’ το λαό μας για σπάσουμε θα δεσμά της εξάρτησης!
Τις προηγούμενες μέρες η οργάνωση του Μ-Λ ΚΚΕ είχε πραγματοποιήσει μοίρασμα στο κέντρο της πόλης και είχε αναρτήσει πανό!