Συνάδελφοι, στο Σύλλογο Διδασκόντων κεντρικού σχολείου της πόλης μας συμμετείχαν ισότιμα οι παρόντες αναπληρωτές συνάδελφοι στη συνεδρία και την ψηφοφορία για την πλήρωση της θέσης του υποδιευθυντή.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων – προασπίζοντας τις συλλογικές αρχές της εργασιακής δημοκρατίας, ισοτιμίας και του σεβασμού όλων των αναπληρωτών συναδέλφων- ομόφωνα, σε κλίμα ομοψυχίας και ενότητας, αποδέχτηκε τη συμμετοχή των παρόντων αναπληρωτών στην εν λόγω συνεδρία και στην εκλογή του νέου υποδιευθυντή.

Η Διοίκηση (ΠΥΣΔΕ) η οποία –κατά τα άλλα- δηλώνει ότι επιδιώκει τη διασφάλιση της συλλογικότητας και της ..πολυδιαφημιζόμενης «κανονικότητας» στα σχολεία, διαμήνυσε ότι δε θα εγκρίνει(!) το πρακτικό της δημοκρατικής απόφασης του συλλόγου, γιατί αντιβαίνει στην ερμηνευτική εγκύκλιο του αντιλαϊκού νόμου 3848 (που προβλέπει την εκλογή των στελεχών, την κατάργηση, ουσιαστικά, των διορισμών, της προϋπηρεσίας κλπ).Τονίζουμε ότι και οι συλλογικές αποφάσεις των Γ.Σ της ΟΛΜΕ διεκδικούν την κατάργηση του αντιλαϊκού αυτού νόμου και, σε κάθε περίπτωση, προασπίζονται την αρχή της ισοτιμίας των αναπληρωτών και των μόνιμων.

Παρά ταύτα, ο εκπρόσωπος της κυβερνητικής ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ-ΔΙΚΤΥΟΥ, που κατέχει μάλιστα και την προεδρία στην ΕΛ.Μ.Ε, πήγε στο Σύλλογο (του οποίου είναι μέλος, αλλά απουσίαζε από τη συγκεκριμένη συνεδρία), για να…τον επιπλήξει(!), επειδή δεν τηρεί τα νόμιμα…(!) Από την κορυφή του σωματείου μιλούσε…με τη γλώσσα και τη λογική της διοίκησης… Μάλιστα εγκαλούσε με οξύτητα την εκπρόσωπο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στο Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε (και μέλος επίσης του συλλόγου), επειδή κατέθεσε την πρόταση της συμμετοχής στη συνεδρία και την εκλογή του νέου υποδιευθυντή όλων των παρόντων Αναπληρωτών, πρόταση που έγινε ομόθυμα αποδεχτή από όλα τα μέλη. Χαιρετίζουμε τη δημοκρατική στάση και απόφαση του συλλόγου του σχολείου και τη θερμή υποστήριξη των δικαιωμάτων των αναπληρωτών από όλα τα παρόντα μέλη του. Αντιθέτως, καταγγέλλουμε ως αντισυνδικαλιστικές, αντισυλλογικές και, σε κάθε περίπτωση, αντιδεοντολογικές τις επιπλήξεις του εκπροσώπου της κυβερνητικής παράταξης που εκπροσωπεί το νέο «αριστερό» συνδικαλισμό της υποταγής στον εργασιακό Μεσαίωνα, για τον οποίο ισχύει ό,τι ακριβώς ισχύει και για τον παλιό (δεξιάς ή σοσιαλδημοκρατικής κοπής): «το νόμιμο είναι το ηθικό».

Δηλώνουμε στους στυλοβάτες της αντιλαϊκής πολιτικής, ότι για τον συνεπή, αριστερό συνδικαλισμό της διεκδίκησης και της περιφρούρησης των λαϊκών δικαιωμάτων, για το συνδικαλισμό που αταλάντευτα, σταθερά και πολύχρονα υπηρετούμε, νόμος είναι το δίκιο του εργαζόμενου. Αυτόν το…νόμο μάθαμε να υπερασπιζόμαστε με την πάλη μας και για την προάσπισή του θα καταθέσουμε ξανά όλες τις δυνάμεις, εν όψει της εφαρμογής του αντιλαϊκού Προϋπολογισμού των δραματικών περικοπών, της αδιοριστίας, της φοροληστείας και της κατεδάφισης των λαϊκών κατακτήσεών μας.

Σ’ αυτήν τη συλλογική πάλη για την κατοχύρωση του δίκιου μας, για τη διασφάλιση των δημοκρατικών, εργασιακών, κοινωνικο-ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών κατακτήσεων μας, καλούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές, που ενσαρκώνουν το μέλλον του σωματείου και της εκπαίδευσης. τους καλούμε επίσης να αντισταθούν στις σειρήνες της υποταγής, να ενταχθούν όλοι στο σωματείο, για παλέψουμε από κοινού ενάντια στην πολιτική της Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που σαρώνει όλες τις μεταπολεμικές κατακτήσεις του εκπαιδευτικού και συνολικότερα του λαϊκού κινήματος.

Τονίζουμε ότι κάθε συλλογικός αγώνας και διεκδίκηση έχει αποτέλεσμα (π.χ η πρόσφατη αναβάθμιση των συναδέλφων αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου στο νομό μας) και ότι μόνο η Ενωτική και Ανυποχώρητη Συλλογική Πάλη μπορεί να αποκρούσει τα βάρβαρα μέτρα.

Διατρανώνουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας στο «νέο σύστημα πρόσληψης» που εισάγει το προσοντολόγιο, καταργεί την προϋπηρεσία και αποσυνδέει το πτυχίο από τα επαγγελματικά δικαιώματα. Για το λόγο αυτό καταθέσαμε και την πρόταση της Αγωνιστικής Ετοιμότητας του σωματείου (3ωρη στάση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας) την ημέρα της κατάθεσης του αντιλαϊκού μέτρου στη Βουλή, με προοπτική κλιμάκωσης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

– Μαζικούς Διορισμούς Μονίμων

– Να καλυφτούν όλα τα Κενά-Καμία Συγχώνευση Τμημάτων-Ειδικοτήτων

– Ίσα Δικαιώματα Μονίμων και Αναπληρωτών (εργασιακά-συνδικαλιστικά-αδειών κλπ)

– Να αναβαθμιστούν όλοι οι Αναπληρωτές Μειωμένου Ωραρίου-

– Όχι στο βάρβαρο μέτρο της πρόσληψης των αναπληρωτών με μειωμένο ωράριο

– Να κατοχυρωθεί η προϋπηρεσία και όλα τα δικαιώματα των Αναπληρωτών

– Μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων

-Σταθερή και Μόνιμη Εργασία για όλους

Ο ΜΑΖΙΚΟΣ- ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Μπροστά στις εκλογές στην ΕΛΜΕ

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες της ΕΛΜΕ, προβάλλοντας ενεργητικά τα παρακάτω συνθήματα :

– Όλοι στην εκλογο-απολογιστική ΓΣ της ΕΛΜΕ, Τετάρτη 19 Δεκέμβρη στο 3ο Λύκειο.

– Να αλλάξουμε σε ταξική κατεύθυνση τους αντιλαϊκούς συσχετισμούς στην ΕΛΜΕ.

– Αντίσταση στην πολιτική της μνημονικής υποδούλωσης κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

– Να πούμε όχι στον εθνικισμό τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο

– Απέναντι στο συνδικαλισμό της υποταγής να αντιτάξουμε:

Τη συλλογική αντίσταση στην πολιτική της αμορφωσιάς- της πείνας – ανεργίας – του εθνικισμού και του εκφασισμού

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!