Προεκλογικές συγκεντρώσεις

Ο μόνος τρόπος για να διαδοθεί όσο γίνεται πιο πλατιά το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ είναι η πιο δραστήρια και ενεργητική παρέμβαση όλων των συντρόφων, των συναγωνιστών και φίλων του Μ-Λ ΚΚΕ, η μαζική απεύθυνσή μας στους εργαζόμενους, μέσα από τις δημόσιες συγκεντρώσεις στο κέντρο και την επαρχία, τις συζητήσεις σε σπίτια, τις κομματικές εξορμήσεις και τη διακίνηση του «κοκκινοκίτρινου χαρτονιού» και του κομματικού υλικού, πόρτα-πόρτα στις συνοικίες και στους χώρους δουλειάς.

Στο προηγούμενο διάστημα, χάρη στο αγωνιστικό πνεύμα όλων των συντρόφων του κόμματος και της νεολαίας, των συναγωνιστών και φίλων, αντιμετωπίστηκε αρχικά το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, οι δυσβάστακτες οικονομικές απαιτήσεις του εκλογικού αγώνα, αφού είναι γνωστό πως το Μ-Λ ΚΚΕ στηρίζεται αποκλειστικά στις δυνάμεις του, είναι αντίθετο και αρνείται την κρατική χρηματοδότηση.

Απευθύνουμε πλατύ αγωνιστικό κάλεσμα στον κόσμο της δουλειάς, για να ζητήσουμε τη στήριξη και ενίσχυση του Μ-Λ ΚΚΕ, την υπερψήφιση του αγωνιστικού ψηφοδελτίου. Μόνο έτσι μπορεί το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ να φτάσει ξανά όσο γίνεται μακριά και να ακουστεί δυνατά. Μόνο έτσι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, να συνδεθούμε με τους εργαζόμενους, να βγούμε ενισχυμένοι από την εκλογική μάχη, να συμβάλουμε πιο ουσιαστικά και από καλύτερες θέσεις στους αυριανούς αγώνες του λαού μας.

Στο διάστημα που μας πέρασε πραγματοποιήθηκαν δεκάδες πολιτικές εξορμήσεις, περιοδείες, συσκέψεις και συζητήσεις, ενώ προγραμματίζονται τις επόμενες μέρες πολιτικές συγκεντρώσεις, περισσότερες από κάθε άλλη φορά, σε μια σειρά πόλεις, παλεύοντας να φθάσει όσο γίνεται πιο πλατιά το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ, να σπάσει το φράγμα της φίμωσης και των αποκλεισμών στις δυο εβδομάδες που απομένουν μέχρι τις εκλογές.

Τέτοιες πολιτικές συγκεντρώσεις προγραμματίζονται μέχρι σήμερα στην Αθήνα, την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Πλατεία Μοναστηράκι, στο Χολαργό, στον Πειραιά (Δραπετσώνα), τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, τα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα, την Παραμυθιά, το Φιλιάτι, την Άρτα, την Κέρκυρα, το Αγρίνιο, το Βόλο, την Ικαρία, το Ηράκλειο, τον Αγ. Νικόλαο, τη Σητεία, ενώ σε μια σειρά άλλες πόλεις και περιοχές προετοιμάζεται η παρέμβασή μας και οργανώνονται εξορμήσεις, έτσι ώστε το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ να φθάσει όσο γίνεται πιο πλατιά.

Στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, στόχος μας είναι το δυνάμωμα των δεσμών μας με εργαζόμενους, αγωνιστές του λαϊκού και αριστερού κινήματος, η δημιουργία σχέσεων με νέους αγωνιστές, η προσπάθεια να βάλουμε μια σοβαρή υποθήκη για τους αυριανούς αγώνες.

Πλατιά διακίνηση προεκλογικού υλικού γίνεται από το κεντρικό προεκλογικό περίπτερο του Μ-Λ ΚΚΕ που έχει στηθεί στα Προπύλαια. Επίσης έχουν ετοιμαστεί και αναμεταδίδονται στο κομματικό σάιτ και στον «πρόλογο» τα νέα προεκλογικά σποτ.