Στόχος του Μ-Λ ΚΚΕ, μπροστά στις εκλογές, είναι να διαδώσει πλατιά τις θέσεις του συζητώντας με τους αγωνιστές της Αριστεράς, με κάθε εργαζόμενο που θέλει να αντιπαλέψει την πολιτική του ιμπεριαλισμού, της ντόπιας ολιγαρχίας και των πολιτικών εκπροσώπων τους, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, την αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της υποτέλειας, επιδιώκοντας να συμβάλλει πιο ουσιαστικά και από καλύτερες θέσεις στους αυριανούς αγώνες του λαού μας.

Σε συνθήκες διαρκούς χειροτέρευσης της θέσης των εργαζομένων, έχει ζωτική σημασία για κάθε εργαζόμενο της Αριστεράς, για όλους μας, να συζητήσουμε πάνω στα σοβαρά προβλήματα που έχουν σχέση με τον προσανατολισμό και τους στόχους του λαϊκού αγώνα, με τους τρόπους και τις μορφές παρέμβασης στα πολιτικά και κοινωνικά μέτωπα πάλης, για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής όποιας κυβέρνησης προκύψει, το ξεσκέπασμα της πολιτικής των ψευτοαριστερών κομμάτων, την υπόθεση της ανασυγκρότησης του εργατικού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος. 

Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, εκφράζοντας τη συσσωρευμένη αγανάκτηση ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της υποτέλειας, απο­δοκίμασε στις ευρωεκλογές και περιφερειακές εκλογές της 26ης Μάη την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγώντας την σε μεγάλη εκλογική και πολιτική  ήττα.
Το αποτέλεσμα των εκλογών δημιουργεί συνθήκες μεγαλύτερης πόλωσης και αστάθειας, προδιαγράφοντας πιο έντονες και οξυμμένες πολιτικές αναμετρήσεις μπροστά στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Αντιμετωπίζοντας τώρα τις βουλευτικές εκλογές ως μια μεγάλη διαμάχη για τη διατήρηση της κυβερνητικής εξουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ και για την επανακατάκτησή της η ΝΔ, στήνουν ξανά ένα άθλιο σκηνικό φτηνής αντιπαράθεσης. Και τα δύο κόμματα καταφεύγουν σε μια τεχνητή όξυνση και πόλωση, υψώνουν κάλπικες διαχωριστικές γραμμές και ψευτοδιλήμματα, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν το λαό από τα πραγματικά προβλήματα και να τον εγκλωβίσουν στις μυλόπετρες μιας διχαστικής, αντιλαϊκής διαμάχης.

Η κυβέρνηση Τσίπρα επιδίδεται σε μια προπαγανδιστική επιχείρηση χειραγώγησης και εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης, καλλιεργώντας νέες προσδοκίες και αυταπάτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζονταν  πριν γίνει κυβέρνηση σαν ο εκφραστής των προσδοκιών του εργαζόμενου  λαού για τη λύτρωσή του από την πολιτική  των μνημονίων και της υποδούλωσης, έδειξε το πραγματικό  περιεχόμενο της πολιτικής του με την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, τον ύπουλο, αντιλαϊκό  ρόλο του, καθώς ήρθε με το μανδύα της Αριστεράς να δικαιολογήσει τα πιο βάρβαρα μέτρα, σπιλώνοντας  έτσι τις ιδέες  και τους αγώνες  της Αριστεράς και να σκορπίσει  την απογοήτευση, την αποστράτευση  και την ηττοπάθεια  μέσα στις γραμμές του λαϊκού κινήματος, αναλαμβάνοντας το ρόλο του αναχώματος της λαϊκής ριζοσπαστικοποίησης και του πυροσβέστη των λαϊκών αγώνων.

Η ΝΔ, προεξοφλώντας την εκλογική της υπεροχή, δημαγωγεί ασύστολα απευθυνόμενη στο λαό ως μια επερχόμενη κυβέρνηση, ενώ απευθυνόμενη στις κυρίαρχες δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας, στους μεγαλοβιομήχανους και τους ιμπεριαλιστές, Αμερικάνους και Ευρωπαίους, παρουσιάζεται σαν ο σταθερός, αξιόπιστος και αποτελεσματικότερος εγγυητής των συμφερόντων τους.

Τα αστικά επιτελεία, προετοιμάζοντας τώρα πυρετωδώς την αυτοδύναμη επάνοδό της στη διακυβέρνηση της χώρας, επιχειρούν να προσδώσουν ένα «σύγχρονο», «μεταρρυθμιστικό», «κεντροδεξιό» προφίλ στον Κυρ. Μητσοτάκη και στη ΝΔ. Είναι μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια εξωραϊσμού και συγκάλυψης του πραγματικού βαθιά αντιλαϊκού και ξενόδουλου χαρακτήρα αυτού του κόμματος. Στη μαύρη ατζέντα του Μητσοτάκη υπάρχει η συνέχιση της μακράς εξουθενωτικής λιτότητας στα πλαίσια των μνημονιακών, αντεργατικών επιλογών της EE. O Μητσοτάκης ταυτίστηκε και ευθυγραμμίστηκε, όλα τα προηγούμενα χρόνια, με τα βάρβαρα μνημόνια και τις πλέον νεοφιλελεύθερες πολιτικές και υπήρξε πειθήνιος διεκπεραιωτής της ιμπεριαλιστικής πολιτικής

★★★

Έχουμε πλήρη συνείδηση των μεγάλων οικονομικών δυσκολιών που δημιουργούν οι απανωτές εκλογές και των πολιτικών δυσκολιών που προκαλούν τα εκβιαστικά διλήμματα και η οξύτατη πολιτική πόλωση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως το κύριο και βασικό ζήτημα για το Μ-Λ ΚΚΕ ήταν να δηλώσει παρών στις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις, να μη λυγίσει μπροστά στις δυσκολίες, ύστερα από τη σκληρή πολιτική πανελλαδική μάχη των ευρωεκλογών που έδωσε, να απευθυνθεί και να χαιρετήσει τους χιλιάδες εργαζόμενους που το στήριξαν, καλώντας τους να το στηρίξουν ξανά στις βουλευτικές εκλογές, στέλνοντας μήνυμα συνέχισης και προοπτικής της δράσης του, θέτοντας παρακαταθήκες για τους αυριανούς αγώνες που έρχονται.

Το βασικότερο πολιτικό πρόβλημα που αντιμετώπισε το Μ-Λ ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και πιο έντονα αντιμετωπίζει τώρα στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη, είναι η πίεση και ο εκβιασμός της «χαμένης ψήφου» και οι θεωρίες του «μικρότερο κακού». Στο επίκεντρο της προεκλογικής μάχης που δώσαμε και δίνουμε ξανά, πρέπει να βρεθεί η καταπολέμηση και ο περιορισμός όλων αυτών των αντιλήψεων και να αντικρουστούν όσο γίνεται αποτελεσματικά στις διαμορφωμένες πολιτικές συνθήκες και στο σύντομο διάστημα της προεκλογικής περιόδου. Το ζήτημα αυτό συνδέεται με ένα σταθερό ιδεολογικοπολιτικό αγώνα αντιπαράθεσης απέναντι στην ψευτοαριστερή, σοσιαλδημοκρατική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και ενάντια στη ρεβιζιονιστική γραμμή του ΚΚΕ, που θα φέρει στο προσκήνιο τον ανεξάρτητο ρόλο και τη δράση του κομμουνιστικού μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος και την ξεχωριστή ιδεολογικοπολιτική φυσιογνωμία του.

Από εκεί και πέρα, σε συνθήκες πόλωσης και εκβιαστικών διλημμάτων, πέρα από τα εφόδια του γενικού πολιτικού προσανατολισμού και της αντιπαράθεσης με τα αντίπαλα ιδεολογικά ρεύματα, πρωταρχική σημασία έχει η παρουσία και δράση οργανωμένων δυνάμεων, η ύπαρξη σταθερών οργανωτικών και πολιτικών ερεισμάτων μέσα στους εργαζόμενους που εξασφαλίζει την άμεση επαφή και στήριξη του κόσμου, κάτι που δεν μπορεί να υποκατασταθεί από τη γενική προπαγανδιστική δουλειά.

Ο μόνος τρόπος για να διαδοθεί όσο γίνεται πιο πλατιά το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ είναι η πιο δραστήρια και ενεργητική παρέμβαση όλων των συντρόφων, των συναγωνιστών και φίλων του Μ-Λ ΚΚΕ, η μαζική απεύθυνσή μας στους εργαζόμενους, μέσα από τις εξορμήσεις, τις εκδηλώσεις, συζητήσεις και συγκεντρώσεις στο κέντρο και την επαρχία, η διακίνηση του “κοκκινοκίτρινου χαρτονιού” και του κομματικού υλικού, πόρτα–πόρτα στις συνοικίες και στους χώρους δουλειάς.

Να απευθύνουμε πλατύ αγωνιστικό κάλεσμα στον κόσμο της δουλειάς, να ζητήσουμε τη στήριξη και ενίσχυση του Μ-Λ ΚΚΕ, την υπερψήφιση του αγωνιστικού ψηφοδελτίου. Μόνο έτσι μπορεί το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ να φτάσει ξανά όσο γίνεται μακριά και να ακουστεί δυνατά. Μόνο έτσι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, να συνδεθούμε με τους εργαζόμενους, να βγούμε ενισχυμένοι από τη διπλή εκλογική μάχη, να συμβάλουμε πιο ουσιαστικά και από καλύτερες θέσεις στους αυριανούς αγώνες του λαού μας.

Στα πλαίσια αυτά ξεκίνησε και αναπτύσσεται η πανελλαδική προεκλογική εξόρμηση του Μ-Λ ΚΚΕ με την κινητοποίηση όλων των κομματικών και νεολαιίστικων δυνάμεων. Σε πολλά σημεία της Αθήνας, του Πειραιά και των εργατικών συνοικιών γίνονται προεκλογικές εξορμήσεις. Στο Περιστέρι, την Πετρούπολη, τα Λιόσια, τη Φυλή, το Μενίδι, το Αιγάλεω, τον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα, στην Ηλιούπολη, τον Βύρωνα, τη Δάφνη, το Μπραχάμι, την Καισαριανή, το Κερατσίνι, τη Νίκαια, τη Δραπετσώνα και αλλού πραγματοποιούνται εξορμήσεις με το κοκκινοκίτρινο χαρτόνι, μοίρασμα υλικού και συζητήσεις με τους εργαζόμενους.

Πλατιά διακίνηση προεκλογικού υλικού ξεκίνησε από το κεντρικό προεκλογικό περίπτερο του Μ-Λ ΚΚΕ που έχει στηθεί πριν από τις ευρωεκλογές στα Προπύλαια, (Μασσαλίας και Πανεπιστημίου), ενώ ξεκίνησαν οι εξορμήσεις στην επαρχία από τις οργανώσεις και τα κομματικά κλιμάκια που επισκέπτονται πόλεις και κεφαλοχώρια. Επίσης έχουν ετοιμαστεί και ξεκίνησαν να αναμεταδίδονται στο κομματικό σάιτ και στον «πρόλογο» τα νέα προεκλογικά σποτ καθώς και συνεντεύξεις στελεχών του κόμματος.

Στο διάστημα των τριών εβδομάδων που απομένει μέχρι τις εκλογές τα στελέχη του κόμματος θα αναπτύξουν τις θέσεις του Μ-Λ ΚΚΕ στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα, την Άρτα, το Αγρίνιο, την Κέρκυρα, την Κεφαλλονιά, τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, την Κατερίνη, τη Λαμία, την Αθήνα, τον Πειραιά, το Ηράκλειο, τον Αγ. Νικόλαο στο Λασίθι, την Ικαρία και σε μια σειρά άλλες πόλεις και περιοχές όπου προετοιμάζεται η παρέμβασή μας και οργανώνονται εξορμήσεις, έτσι ώστε το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ να φθάσει όσο γίνεται πιο πλατιά.

Η ΚΕ απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους συντρόφους να δώσουμε αποφασιστικά τη νέα μάχη των βουλευτικών εκλογών, γνωρίζοντας ότι οι πραγματικές λύσεις για την εργατική τάξη και το λαό δεν βρίσκονται μέσα στις κάλπες, αλλά πρώτα και κύρια στο δρόμο του μαζικού, λαϊκού εξωκοινοβουλευτικού αγώνα, του μοναδικού δρό­μου για την ανατροπή των αντιδραστικών συσχετισμών και της αντιλαϊκής πολιτικής.