Μαζική και μαχητική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε από τους φοιτητικούς συλλόγους την Πέμπτη 11/1 στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που έρχεται να κουρελιάσει το άρθρο 16 επιτρέποντας την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Χιλιάδες φοιτητές με αποφάσεις των συλλόγων τους για κινητοποιήσεις, καταλήψεις και συνέχιση του αγώνα, μαζί με μαθητές και σωματεία εκπαιδευτικών έδωσαν βροντερό «παρών», γεγονός που αποτελεί παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Στην ιδιαίτερα μαζική διαδήλωση στην Αθήνα, που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκε στη Βουλή, συμμετείχε η Φοιτητική Πορεία και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος με ξεχωριστό μπλοκ, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο, ενάντια στην πολιτική διάλυσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, για πτυχία και σπουδές με αξία.

Ιδιαίτερα προκλητική ήταν η παρουσία των δυνάμεων καταστολής. Η μαζικότητα όμως της σημερινής κινητοποίησης και ο παλμός της αποτελούν την καλύτερη απάντηση στην κυβερνητική πολιτική της καταστολής.

Νέες συνελεύσεις έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα, με αρκετές σχολές ήδη σε κατάληψη. Η κατεύθυνση δεν μπορεί να είναι άλλη από την κλιμάκωση του αγώνα.