Μετά την Πανελλαδική Σύσκεψη της Πορείας στις αρχές Δεκέμβρη, το νέο Κ.Σ.  που εκλέχτηκε, συνεδρίασε στις αρχές Γενάρη, με άξονες συζήτησης την εσωτερική πολιτική κατάσταση και τη βελτίωση της οργανωτικής συγκρότησης της Πορείας.

Αυτό που προβάλλει τη νέα χρονιά ως το βασικό στοιχείο στην πολιτική ζωή στη χώρα μας είναι η όξυνση της προεκλογικής πίεσης, είναι το στήσιμο του σκηνικού της παροχολογίας και της σκανδαλολογίας, της κάλπικης αντιπαράθεσης και της τεχνητής πόλωσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, σε μια προσπάθεια χειραγώγησης και εγκλωβισμού της νεολαίας και του λαού.

Μπροστά στις ρευστές πολιτικές εξελίξεις και την προεκλογική μάχη που ξεκίνησε, πρέπει από τις δυνάμεις μας να υπάρξει  η πολιτική και οργανωτική προετοιμασία για τη συμμετοχή στη μάχη αυτή, για να παρεμποδιστεί ο αποπροσανατολισμός της νεολαίας από τα ουσιαστικά και πραγματικά προβλήματα, για την ενίσχυση των θέσεων του Μ-Λ ΚΚΕ και της πραγματικής αριστεράς.

Είναι ανάγκη να ενισχυθεί ο πολιτικός και ιδεολογικός εξοπλισμός απέναντι στις δεξιές και ψευτοαριστερές  «λύσεις», στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί του τέλους των μνημονίων  και της ξένης επιτροπείας, απέναντι στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες, στις αστικές και ρεφορμιστικές θεωρίες του μικρότερου κακού, της χρήσιμης και της χαμένης ψήφου.

Κρίσιμο και αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής δουλειάς που θα απαιτηθεί είναι η επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης που πραγματοποιούν οι δυνάμεις μας και η εκπλήρωση του οικονομικού πλάνου που πρέπει να καλύψει η οργάνωση της νεολαίας.

Ιδιαίτερη σημασία για όλη την επόμενη περίοδο και για την απόκρουση των πιέσεων που έντονα θα ασκηθούν, αποκτά, στο πλάι της γενικής πολιτικής προπαγάνδας, η ισχυροποίηση των οργανωτικών δεσμών της Πορείας.

Μέσα από τα θετικά βήματα που το προηγούμενο διάστημα έγιναν και τη δουλειά που αναπτύχτηκε,  διαπιστώνεται η ύπαρξη ενός  αξιόλογου, πολυάριθμου δυναμικού φίλων και συναγωνιστών, που πλαισιώνουν την οργάνωση της νεολαίας, μαθητών φοιτητών και εργαζομένων. Η αξιοποίηση αυτού του δυναμικού, η απόκτηση και ενίσχυση σταθερών επαφών μαζί του, η καλλιέργεια πολιτικών και ιδεολογικών δεσμών, η  διαμόρφωση συγκεκριμένων οργανωτικών σχέσεων αποτελεί προτεραιότητα για τη δουλειά της Πορείας το επόμενο διάστημα.

Θετικό ρόλο για την καλύτερη σύνδεση με το νέο κόσμο, με τους μαζικούς χώρους και τα προβλήματά τους, με βάση τις δυνατότητες  που υπάρχουν θα έχει η συστηματικότερη έκδοση και διακίνηση των εντύπων της Μαθητικής και της Φοιτητικής Πορείας, ενώ παράλληλα κρίθηκε αναγκαία η βελτίωση και ενίσχυση της ιστοσελίδας της Πορείας.

Κρίκος στη ανάπτυξη της πλατιάς πολιτικής και πολιτιστικής δουλειάς αποτελούν οι τρεις πολιτιστικοί χώροι της Πορείας σε Αθήνα,  Γιάννενα και Θεσσαλονίκη, που μέχρι τώρα έχουν δώσει  αξιόλογα αποτελέσματα στην οργάνωση της νεολαίας και του κόμματος. Κρίνοντας ότι οι πολιτιστικοί χώροι διαθέτουν σημαντικά περιθώρια αξιοποίησης, το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται να γίνει αναλυτικότερη συζήτηση στην οργάνωση της νεολαίας για την ενίσχυση και τη βελτίωσή τους.