Γεμάτη υποκρισία συνεχίζεται η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη. Με την ακρίβεια να έχει εκτοξευθεί στα ουράνια τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά βιώνουν τραγικές καταστάσεις και είναι σιγουρο πως η συνέχιση της ίδιας πολιτικής θα διογκώσει ακόμη πιο πολύ τα λαϊκά προβλήματα.

Ζώντας περιόδους κατοχικές οι τιμές ελαιολάδου έχουν φτάσει στο ζενίθ, η φορολόγηση άμεση και έμμεση άγρια, οι τιμές των βασικότερων ειδών ζωής και διατροφής για τα εργατολαϊκά στρώματα επίσης γιγαντιαίες. Όμως η κυβέρνηση στο πλάι της προπαγάνδας φιλοτέχνησης ενός ανύπαρκτου “παραδείσου” προσθέτει, ακριβώς για να εγκλωβίσει στην ίδια πολιτική τις μάζες που εξαθλιώνονται, το κάλπικο ιδεολόγημα της εισαγόμενης ακρίβειας.

Ο υποκριτικός χορός, το γαϊτανάκι, συνεχίζεται αμείωτος. Το υπουργείο Ανάπτυξης, σε μία ακόμη θεατρική παράσταση με τίτλο “Φάτε παντεσπάνι”, κατέθεσε και ψηφίστηκε από το αστικό κοινοβούλιο τροπολογία που υποτίθεται έρχεται να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα διαβίωσης που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία του λαού μας. Η τροπολογία προβλέπει πως τα εργατικά και λαϊκά στρώματα θα βρουν λύση στη φτώχεια τους με χαπάκια για τον πονοκέφαλο! Συγκεκριμένα η τροπολογία προβλέπει την “υποχρέωση” των Super Market να ανακοινώνουν τις νέες αυξημένες τιμές των προϊόντων. Δόξα σοι ο θεός, αναμένεται πως θα αναφωνήσουν εκατομμύρια εργαζόμενοι! Είναι σημαντικότατο να γνωρίζεις έγκαιρα πόσο ακριβότερα θα πληρώσεις το τυρί ή τα μακαρόνια για το πιάτο της οικογένειάς σου την ερχόμενη εβδομάδα. Είναι κύριοι, με κάπα κεφαλαίο, τόσο η κυβέρνηση όσο και οι μεγαλοεπιχειρηματίες! Κι αν δε σας φτάνει αυτό και είστε τίποτε γκρινιάρηδες ιδού… συμμετοχή των υπεραγορών και στην πρωτοβουλία “ Μόνιμη μείωση τιμών” και “δέσμευση” για να κρατήσουν την ίδια τιμή για 6 μήνες! Και πάλι χειροκροτήματα και επευφημίες αναμένονται απ’ τον λαό, άσχετα αν η μείωση προβλέπει μόνο 5% πιο κάτω από τις 19 Σεπτέμβρη! Η υποκρισία δε σταματά ασφαλώς εδώ αλλά συνεχίζεται με ακόμη μία “δέσμευση” …αυτή της δημοσίευσης των τιμών στα οπωροκηπευτικά ανά τακτικά χρονικά διαστήματα και κοινοποίησή τους από το υπουργείο Ανάπτυξης στην ιστοσελίδα “e-katanalotis”! “Ζήτωσαν οι βασιλείς”, όπως θα αναφωνούσαμε παλιότερα!

Με αυτά και με άλλα παρόμοια, που υπερψηφίστηκαν από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ- Ελληνική Λύση, προσπαθούν να γλυκάνουν το θεόπικρο ποτήρι της φτώχειας και εξαθλίωσης που δημιουργούν για τον λαό με την πολιτική τους.
Με αυτά και με άλλα παρόμοια επιχειρούν να γλυκάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες που βιώνουν ζωή…αβίωτη εξαιτίας τους. ‘Ετσι επιχειρούν να ξεγελάσουν 1 στους 3 εργαζόμενους που αμείβεται χαμηλότερα, το τονίζουμε χαμηλότερα από τον κατώτατο μισθό, όσους μετά βίας αμείβονται με λιγότερα από 780 ευρώ μεικτά τον μήνα. ‘Ετσι προσπαθούν να ξεγελάσουν εκείνους που, όπως άριστος υπουργός διακήρυξε, έχουν την “προσωπική επιλογή” να επιλέξουν “παράλληλη απασχόληση”! ‘Ετσι προσπαθούν να ξεγαλάσουν 685 χιλιάδες που απασχολούνται μερικά κι ένας θεός γνωρίζει πώς τα βγάζουν πέρα, αυτοί και οι δικοί τους!

Κι αν δε φτάνουν όλα αυτά …ε, τότε βάλτε από κοντά κι έναν επιπλέον πανηγυρισμό για την “κατάκτηση του ‘Εβερεστ” της αστικής πολιτικής, της επενδυτικής βαθμίδας. Υποκριτικές ανησυχίες. Υποκριτικά μέτρα και εξαγγελίες.