Μπορεί το ΚΚΕ να φωνάζει δυνατά για την ιμπεριαλιστική Ελλάδα σηκώνοντας ψηλά τον αντιμονοπωλιακό αγώνα, καταγγέλλοντας όπου σταθεί και όπου βρεθεί τα μονοπώλια, μα σα σφίξουν τα πράγματα, απλώνει το χέρι για να εισπράξει ψίχουλα από αυτά, με τη μορφή διαφήμισης.

Με ολοσέλιδη διαφήμιση στο οπισθόφυλλο της εφημερίδας «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» στις 7/4/2019 πληροφορούνται οι εργαζόμενοι, πως ο χιλιοδιαπλεκόμενος «ΑΚΤΩΡ», του Μπόμπολα, είναι «Πάνω απ’ όλα». Καμιά αντίρρηση. Είναι πάνω από τους σκοτωμένους εργάτες στα «ατυχήματα» στα εργοτάξια του μονοπωλίου.

Άμα πάρει φόρα κανείς, αμαρτάνει και δις και τρις και πολλάκις. Ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», επανέρχεται στις 21/4/2019. Με ολοσέλιδη διαφήμιση στο οπισθόφυλλο της εφημερίδας, διαφημίζεται η ΕΚΟ, του Λάτση. Ο Όμιλος χαρίζει σε κάποιο τυχερό θνητό μια κόκκινη μοτοσυκλέτα Ducati, αξίας 26.000 ευρώ. Καταξοδεύτηκε ο όμιλος. Λάθος χρώμα; Κόκκινες ήταν οι σάρκες των καμμένων εργατών των διυλιστηρίων του ομίλου. Ή μήπως είναι κόκκινη για να την κερδίσει το ΚΚΕ, που υπομονετικά περιμένει να εθνικοποιήσει τα πετρέλαια του ομίλου, μεταααά το σοσιαλισμό.

Τα χρήματα που εισπράττει το ΚΚΕ, δεν είναι του λαού. Είναι κλεμμένα χρήματα, από το λαό. Είναι χρήματα που αυξάνουν την ήδη γιγάντια διαφορά ανάμεσα στους ελάχιστους πλούσιους και στους πάμπολλους φτωχούς στη χώρα.