Πάψε με ευχές να ελπίζεις
οι θεοί πως θα λυγίσουν

Είδες οι Άγγλοι; Χρειάστηκαν, μόνο, τρεις ογκωδέστατες διαδηλώσεις για την Παλαιστίνη -μέσα σε δυο βδομάδες- για να κάνει ο Σούνακ, «ξου» την Γκρουέλλα – Σουέλα Μπρέιβερμαν, από την κυβέρνησή του, στη μικρομέγαλη Βρετανία. «Πορείες μίσους» αποκάλεσε τις βροντερές διαδηλώσεις στο Λονδίνο η τέως υπουργός εσωτερικών, κατηγορώντας τη βρετανική αστυνομία ότι δεν έκανε αρκετές συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών. Κατάπιε την κλοτσιά, κανονικά, και δήλωσε αποχωρώντας: «Θα έχω περισσότερα να πω εν ευθέτω χρόνω». Δεν πειράζει μαντάμ, άστο για αργότερα. Ευτυχώς που προλάβατε και κάνατε ένα ταξιδάκι Λονδίνο – Έβρο στη διάρκεια της μονοετούς θητείας σας, στην πλουμισμένη με αίμα των βρετανικών αποικιών καρέκλα σας, προτού σας πετάξουν σα στυμμένη λεμονόκουπα.

Όταν οι καιροί είναι γκαστρωμένοι ή, για να το πούμε επίσημα, όταν ο πολιτικός και ιστορικός χρόνος συμπυκνώνονται, η θολούρα κατακάθεται. Και κοιτάξτε να δείτε τι έχουμε μπροστά μας, μετά από ένα μήνα γιγαντιαίων διαδηλώσεων σε όλο τον κόσμο για την Παλαιστίνη.

Το αφεντικό, τα σκυλιά και τις λεμονόκουπες.
Το αφεντικό γνωστό. Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές. Βλέπουν -όλο και πιο συχνά- να τους φεύγουν σα νεράκι από τα χέρια τους πρώην πειθήνιες χώρες, σαν αυτές της Μέσης Ανατολής και κατεβάζουν τις αρμάδες τους να συμμαζέψουν ό,τι μπορεί να συμμαζευτεί. Με πολεμικές απειλές για ανάφλεξη της περιοχής, πράγμα που δε θέλουν καθόλου οι αντιδραστικές κυβερνήσεις, εκεί. Φύλο συκής, προπέτασμα καπνού για τη γενοκτονία, η Χαμάς. Χαμάς εδώ, Χαμάς εκεί, Χαμάς και παραπέρα. Οι σκοτωμένοι υπάλληλοι του ΟΗΕ στη Γάζα είναι της Χαμάς. Οι γιατροί στα νοσοκομεία είναι της Χαμάς, τα μωρά είναι της Χαμάς, οι δολοφονημένοι δημοσιογράφοι είναι της Χαμάς, τα τούβλα είναι της Χαμάς, η άμμος είναι της Χαμάς, οι παγκόσμιοι διαδηλωτές είναι της Χαμάς. Μωρέ, οργάνωση αυτή η Χαμάς! Έχει τα πλοκάμια της παντού…

Τα σκυλιά
Οι κυβερνήτες τού απελπιστικά απομονωμένου κομματιού του κόσμου, που αυτοαποκαλούνται «διεθνής κοινότητα», «πολιτισμένη Δύση», «κήπος με λουλούδια που κινδυνεύει από τα αγκάθια των άλλων» λαών. Η Ούρσουλα Φον, ο Μακρόν, ο Σόλτς και ο θίασος των παλιάτσων που τους προσκυνάνε στα τέσσερα. Η γραμμή ήρθε από τας Αμερικάς. Όποιος είναι με την Παλαιστίνη είναι «αντισημίτης», μισεί τους Εβραίους και αυτό «θα το κάνουμε» ποινικά κολάσιμο. Αυτό το «Αν είσαι με την Παλαιστίνη, Οι Παλαιστίνιοι μισούν τους Εβραίους, άρα Μισείς τους Εβραίους» είναι ένας παραλογισμός που πλασάρεται για «λογικός». Μας θυμίζει το αντιχουντικό ανέκδοτο που λέγαμε στην 5η Γυμνασίου, στα χρόνια της χούντας και στο μάθημα της «Λογικής». «Ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι». Το Πυθαγόρειο «τα προς τρίτοις ίσα, αλλήλοις ίσα», είναι μόνο για τα μαθηματικά και όχι για τον παραλογισμό της λογικής. Βάλθηκαν λοιπόν να στήσουν πορείες ενάντια στο «μίσος». Δηλαδή στους λαούς τους. Διαδήλωση ενάντια στον «αντισημιτισμό» και στο Παρίσι. Ο Μακρόν, δήλωσε πως η «σκέψη» του είναι εκεί. Πήραν μέρος οι ακροδεξιοί Λεπέν και Ζιμούρ, ο Σαρκοζί (ποιος ξέρει αν του απενεργοποίησαν το βραχιολάκι στο πόδι, μιας και είναι κρατούμενος κατ’ οίκον για οικονομικά σκάνδαλα),ο Φρανσουά Ολάντ και η πρωθυπουργός του Μακρόν. Μπράβο. Δεν τους είδαμε να κάνουν διαδήλωση όταν σκοτώνονται «σκουρόχρωμοι» στα υποβαθμισμένα προάστια του Παρισιού. Επιλεκτική ευαισθησία για τον υποτιθέμενο αντισημιτισμό και οργιαστικός ρατσισμός για τους πολίτες τους, που έχουν άλλο χρώμα από το άσπρο.
Ανθρωποθάλασσες σαν αυτές που υπερασπίζονται την Παλαιστίνη, δε θα στήσουν. Τζάμπα κόπος.

Οι λεμονόκουπες
Πρώτα οι φασίστες. Τα προσωπεία έπεσαν. Από το «Εβραίοι, κομμούνια θα γίνετε σαπούνια», έφτασαν να υπερασπίζονται τους «Εβραίους». Θα τρίζουν τα κόκαλα του ιδεολογικού τους πατέρα, Χίτλερ. Κοντά τους αυτοί που σκούζουν πιο πολύ, όντας σκουρόχρωμοι, για «Να μη γίνει δια της βίας η Ευρώπη σκουρόχρωμη», σαν την Μπρέιβερμαν, τη Διαμαντοπούλου, τον Πλεύρη. Το θυμηθήκαμε, το αφήνουμε εδώ. Οι Γερμανοί πολίτες ήταν πεισμένοι πως μας άξιζαν τα μνημόνια, γιατί οι Έλληνες είναι «τεμπέληδες, τρώνε τα λεφτά μας σε γυναίκες και ταβέρνες».

Συμπέρασμα;
Οι διαδηλώσεις κάνουν καλό στην υγεία των λαών.
Και στην Ελευθερία.
Και στην Παλαιστίνη.

Τάνια