Σοβαρό κρούσμα ρατσιστικής βίας εκδηλώθηκε, το περασμένο Σαββάτο το απόγευμα, στο χώρο στάθμευσης μεγάλου σούπερ μάρκετ έξω από την πόλη της Μυτιλήνης, από 29άχρονο εναντίον εργαζόμενου, καταγωγής Μπαγκλαντές, που τού ζήτησε να μη σταθμεύσει στο χώρο που προορίζεται για τη στάθμευση από ΑΜΕΑ. Ο 29χρονος επιτέθηκε στον αλλοδαπό εργαζόμενο βρίζοντας και τραυματίζοντας τον σοβαρά με μεταλλικό λοστό, εγκαταλείποντας τον τραυματία που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από περαστικούς. Το γεγονός έχει καταγραφεί από τις κάμερες του καταστήματος και η αστυνομία συνέλαβε το δράστη την επόμενη μέρα, ο οποίος κατηγορείται για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και για παράνομη οπλοφορία.

Κι από κοντά η άνανδρη δολοφονία με καρτέρι, του Αλβανού εργάτη στη Λευκίμμη της Κέρκυρας από χρυσαυγίτη, οι απειλές εναντίον καθηγητών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και οι προσπάθειες μπολιάσματος των μαθητών με εθνικιστικά και ρατσιστικά δηλητήρια.

Κι όλα αυτά είναι υπόθεση του κινήματος, της κοινωνίας ολόκληρης, του καθενός μας κι όλων μαζί. Κανένα αστικό δικαστήριο δεν θα μας λύσει το πρόβλημα, γιατί τη μια θα καταδικάζει και την άλλη θα αθωώνει ή θα μειώνει τις ποινές στους χρήσιμους για το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα φασίστες-δολοφόνους. Όπως και καμία συνάθροιση των οργανωμένων μελών των αριστερών οργανώσεων δεν μπορεί να παραστήσει ή να υποκαταστήσει το λαϊκό και δημοκρατικό κίνημα, το μόνο αρμόδιο για να τους γκρεμίσει στα σκοτάδια της ανθρώπινης ιστορίας όπου ανήκουν!