Μετά από τις “επιτυχημένες” παρεμβάσεις του στην Αθήνα (Πανεπιστημίου, Λόφος Στρέφη κλπ), ο δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης έστειλε την Αστυνομία και τα ΜΑΤ στο Πάρκο Δρακόπουλου στα Πατήσια για να προχωρήσει την “ανάπλασή” του, που προβλέπει το κόψιμο 90 μεγάλων δέντρων σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων. Οι κάτοικοι της περιοχής φροντίζουν το πάρκο εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας φυτέψει δέντρα που τα φροντίζουν και έχουν φτιάξει παιδική χαρά. Κυκλοφορούν φήμες που λένε ότι απώτερος στόχος είναι η δόμηση στον ελεύθερο χώρο του πάρκου.

Οι επισκέψεις των συνεργείων πολλαπλασιάστηκαν την επομένη των εκλογών με αποκορύφωμα την πρώτη και μοναδική επίσκεψη του Μπακογιάννη στις 3 Ιουλίου. Τότε μετά από τη σχετική ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ των συγκεντρωμένων και υποστηρικτών του, ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να φύγει άρον-άρον. Λίγες μέρες νωρίτερα είχε φροντίσει να στραφεί εναντίον όσων “αντιτίθενται στην παρέμβαση του Δήμου στον συγκεκριμένο χώρο”, ζητώντας “να διαταχθεί έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν ποινικά αδικήματα” και αν διαπιστωθούν, “να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη”.

Τις προηγούμενες μέρες ο εργολάβος, με κάλυψη από την Αστυνομία, ξεφόρτωσε στο πάρκο τσιμεντένιες βάσεις για περίφραξη με λαμαρίνες. Μετά την αντίδραση των κατοίκων που ζήτησαν να δουν τις σχετικές άδειες και την αρνητική απάντηση του εργολάβου, η αστυνομία προσήγαγε 6 άτομα στο ΑΤ Πατησίων.