Κόκκινο, μαύρο και χρυσό
Κόκκινη, κατακόκκινη Βόρεια Ελλάδα. Βράζουν Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Ημαθία, Πιερία, Σέρρες… Στα ύψη, κι ακατέβατα, κρούσματα και θάνατοι. Στα ύψη κι η κυβερνητική αναλγησία, υποκρισία και απανθρωπιά.
Μετά τις πασίγνωστες -κι έχουμε χάσει το μέτρημα- δηλώσεις «Άδωνι-Γεραπετρίτη» και άλλων ομοίων, τι άλλο χρειαζόμαστε για να αντιληφθούμε την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής; Ξεχειλίζει πια, ζέχνει κάνοντας τον καθένα να γυρίζει το πρόσωπο με αηδία και αποστροφή. Αντί για μέτρα, έστω και υπό το ζόφο του μαύρου θανατικού και της νοσοκομειακής ασφυξίας, ζήσαμε την «επίταξη» των δύο κλινικών της πόλης της Θεσσαλονίκης. Επίταξη ας την κάνει ο θεός! Αναγκαστική, σύμφωνα με τους κυβερνώντες, χρυσοπληρωμένη, όπως αποδείχτηκε. Αισχρή, πάνω στο μαύρο της πολιτικής τους. Ο κορονοϊός είναι φαινόμενο φυσικό. Ωστόσο, το πώς πέφτει στα κεφάλια του καθένα, οι επιπτώσεις -βαριές ή ελαφρύτερες- αποτέλεσμα μιας σκληρής, αντιλαϊκής, ταξικής πολιτικής.
Τρία τα χρώματα τελευταία στη χώρα…Κόκκινο…Μαύρο…και Χρυσό!

Κατάμαυρο, ζοφερό σκηνικό

Γνωστές οι αποφάσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου «Προστασίας», που τις προηγούμενες ημέρες επιχείρησαν να ενταφιάσουν τους αγώνες του λαού μας, να χτυπήσουν το αγωνιστικό του DNA, απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Είχαν το θράσος οι εμπνευστές των, χουντικής κοπής, απαγορεύσεων να ονοματίσουν συγκεντρώσεις, πορείες κι εκδηλώσεις τιμής, «συναθροίσεις» κι όχι αγωνιστικό μεγαλείο. Θέλησαν, ανεπιτυχώς, να φοβίσουν, να βάλουν στο γύψο έναν λαό και τη μνήμη του, να εμποδίσουν τη σύνδεση του χτες με το σήμερα, στο όνομα της «προστασίας» της δημόσιας υγείας, που οι ίδιοι με την πολιτική τους βλάπτουν… σοβαρότατα.

Την ώρα που γράφονται τούτες οι λέξεις είναι στα σκαριά μια απεργία. Ενάντια στις πολιτικές που ζητούν να μην ακούγεται η φωνή του λαού σε δρόμους και διαδηλώσεις. Που επιχειρούν να φιμώσουν έναν ολόκληρο λαό, διά παντός. Και πάλι απαγορεύσεις από τους κυβερνώντες. Για λόγους «προστασίας» της δημόσιας υγείας, που οι ίδιοι με την πολιτική τους βλάπτουν…σοβαρότατα.
Στη Βόρεια Ελλάδα, παρών, ο υπουργός «Προστασίας» του πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης. Στον τόπο που τον γέννησε, περιοχή που μετράει δεκάδες κρούσματα και νεκρούς. Ήρθε για να μιλήσει για το ξεπέρασμα της κρίσης. Έκανε έκκληση για αυτοσυγκράτηση, αυτοπεριορισμό. Απείλησε με μεγαλύτερη αυστηρότητα τον απείθαρχο λαό. Μίλησε πάλι, αναίσχυντα, για «συναθροίσεις» δύο ημέρες πριν την επικείμενη απεργία, με το μάτι σε τυχόν απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που θα χαλάσουν την «κανονικότητα» που ζητούν να επιβάλουν. Και πάλι για λόγους «προστασίας» της δημόσιας υγείας, που ο ίδιος και οι όμοιοί του βλάπτουν…σοβαρότατα!