Στην ελληνική Βουλή θα μιλήσει ο αντιδραστικός πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συνεχίζοντας τη… «διαδικτυακή περιοδεία» των τελευταίων εβδομάδων.

Πρόσκληση στο Ζελένσκι για την περιβόητη ομιλία απηύθυνε, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν στις 25 Μάρτη, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντιγράφοντας πλήρως το παράδειγμα των ΗΠΑ και άλλων ευρωπαϊκών κρατών, όπως η Βρετανία, η Γερμανία κ.ά.

Πρόκειται για την ίδια τηλεφωνική επικοινωνία μετά την οποία ο Ζελένσκι έγραφε σε ανάρτησή του ότι «συζητήσαμε για την αμυντική συνεργασία Ελλάδας και Ουκρανίας», αποτυπώνοντας έτσι την άμεση εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, κατ’ επιταγή των Αμερικανονατοϊκών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.

Την κίνηση του Μητσοτάκη έσπευσε να χαιρετήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστός κι αυτός στην πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας, με το Γιώργο Κατρούγκαλο να κάνει λόγο για «θετική κίνηση αλληλεγγύης»…

Λίγο μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, χαρακτήρισε τη διαδικτυακή παρέμβαση Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή ως «θεσμική ενέργεια συμπαράστασης προς την Ουκρανία και τον ηρωικό λαό της».

Η πρόσκληση του Ζελένσκι, ανδρεικέλου των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, και η έκφραση «αλληλεγγύης» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, το ΣΥΡΙΖΑ και τα αστικά κόμματα προς το αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου πιστοποιεί την πλήρη υποταγή στις επιταγές των ξένων ιμπεριαλιστών πατρόνων.

Την ίδια ώρα, το σύνολο του αστικού πολιτικού κόσμου της Ελλάδας κάνει τα στραβά μάτια στα ναζιστικά πολιτικά μορφώματα που έχουν κυριεύσει την Ουκρανία, διώκουν και φυλακίζουν κομμουνιστές, προοδευτικούς πολίτες, ακόμα και Ρωσόφωνους και έχουν θέσει εκτός νόμου το ΚΚ Ουκρανίας, αριστερές οργανώσεις από το 2014.

Όπως η «δημοκρατική» ΕΕ και οι ΗΠΑ, έτσι και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ και το αστικό πολιτικό σύστημα εθελοτυφλούν ξεδιάντροπα μπροστά στα ναζιστικά εγκλήματα και την καταπίεση του ουκρανικού λαού μετά το Μαϊντάν, προβαίνοντας σε πολεμικές ιαχές, δηλώνοντας την πλήρη υποταγή στα ξένα αφεντικά τους και ετοιμάζονται να εμπλέξουν ακόμα περισσότερο τη χώρα στα πολεμοκάπηλα σχέδια των Αμερικανονατοϊκών.