Συνεχίστηκε η δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής με εξετάσεις μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, οι οποίες ολοκληρώθηκαν την εβδομάδα που πέρασε. Την επόμενη βδομάδα θα αρχίσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων. Ο ήδη αποχωρήσας από τη Χ.Α. Μίχος άλλαξε συνήγορο, αναθεωρώντας και την υπερασπιστική του γραμμή που διαφοροποιείται από εκείνη που ακολουθούν οι συνήγοροι της φασιστοσυμμορίας. Έτσι παραδέχεται τόσο τη δική του παρουσία στα επεισόδια που έκαναν στο χώρο “Συνεργείο” το 2013, όσο και την παρουσία του Λαγού. Ταυτόχρονα τα στοιχεία που έφερε στο δικαστήριο ο νέος συνήγορος του Μίχου πιστοποιούν την παρουσία στα επεισόδια και άλλων κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από την κλίκα της Νίκαιας. Η εκδίκαση της υπόθεσης αυτής θα συνεχιστεί στις 12 Ιουνίου και ο Μίχος δήλωσε ότι “θα πω πολλά όταν έρθει η ώρα μου και θα ζητήσω την προστασία της Εισαγγελίας. Θα φτάσω εκεί που δεν μπορεί να φανταστεί κανένας”.
Πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει ότι η καθυστέρηση στη διαδικασία της δίκης επιτρέπει στη Χ.Α. να ευημερεί. Ο Μιχαλολιάκος αντέδρασε κάνοντας λόγο για “ποταμό λάσπης από την εφημερίδα – όργανο του πιο σκληρού καπιταλιστικού κατεστημένου των ΗΠΑ”.

★★★

Έβγαλε απόφαση το Εφετείο για την υπόθεση της δολοφονίας του Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν, κρίνοντας ένοχους τους δύο κατηγορούμενους, όπως πρωτόδικα, για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία με ρατσιστικό κίνητρο, μειώνοντας όμως τις ποινές τους από ισόβια σε 21 χρόνια και 5 μήνες, αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς!

Ένα άλλο θέμα που έδωσε τροφή σε σχόλια ήταν και οι δηλώσεις των πρώην ευρωβουλευτών της Χ.Α. που αδειάστηκαν από την εκλογική λίστα των επικείμενων εκλογών, καθώς και η τοποθέτηση του υπόδικου Λαγού επικεφαλής του ψηφοδελτίου, ώστε να ξεπεραστεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, που βαραίνει τον Λαγό. Βέβαια, τα παράπονα, οι γκρίνιες και τα “αποκαλυπτικά” που σχετίζονται με τροφοδότηση της οργάνωσης με ζεστό μαύρο χρήμα από τους πρώην ευρωβουλευτές της, ξεστομίζονται τώρα που αυτοί τέθηκαν εκτός λίστας, δείχνοντας και την ποιότητά τους!