Ενα μαύρο νήμα συνδέει όλες τις βρωμιές του κόσμου.
Ο πρόωρος και βίαιος θάνατος του Βασίλη Μάγγου βάζει ξανά μια κοινωνία, ισοπεδωμένη από το Σοκ και Δέος φτώχειας, καταστολής και εγκλεισμών, μπροστά σε μια ήδη διαπιστωμένη αλλά τώρα πια εμπεδωμένη κατάσταση.

Δεν υπάρχουν κυβερνήσεις. Υπάρχουν μεσάζοντες εντολοδόχοι των μεγάλων πολυεθνικών που κάνουν τη βρώμικη δουλειά, το ξεπούλημα και τη φονική καταστολή.Εκεί στο Νότο που η αγάπη κάνει κρότο, δεν υπάρχουν χώρες. Υπάρχουν λεηλατημένα οικόπεδα που παραχωρούνται με το αζημίωτο, απ’ τους μεσάζοντες, σε Funds και ΑΕ, μαζί με τους δουλοπάροικούς τους.

✓ Το 1992, ο Μητσοτάκης μπαμπάς ξεπουλάει την απόλυτα κερδοφόρα και παγκόσμια ανταγωνιστική βιομηχανία τσιμέντου, ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, στην Καλτσεστρούτσι.
✓ H Καλτσεστρούτσι αποκαλύπτεται ξεφωνημένα συνδεδεμένη με την Κόζα Νόστρα. 4 διευθυντικά στελέχη της συλλαμβάνονται και ο Ραούλ Γκαρντίνι, ιθύνων νους, αυτοκτονεί για να αποφύγει τη φυλακή.
✓ H Καλτσεστρούτσι ξεπουλάει την ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στη Lafarge.
✓ Η ανταγωνιστική τσιμεντοβιομηχανία Χαλκίδας, μετά από περίεργο ειδύλλιο με τον Μπόμπολα, χρεοκοπεί και μετά από 2 χρόνια κλείνει.
✓ Σύντομα η Lafarge αποκτά τον έλεγχο στην εκμετάλλευση της ορυκτής λάβας απ’ το νησί Γυαλί. 6000 ετών αρχαιολογικό εύρημα μεταφέρεται (sic) απ’ το Γυαλί, προκειμένου να σκαφτούν πιο πολύ τα σωθικά του νησιού. Δεν ενδιαφέρει κανένα.
✓ Το υποκατάστημα της Lafarge στις ΗΠΑ, στο διοικητικό συμβούλιο του οποίου διευθύνων στέλεχος είχε χρηματίσει ο Μπιλ Κλίντον, χρηματοδοτεί το ίδρυμα του ιδίου, ως Προέδρου πλέον του Οβάλ Γραφείου.✓ 2016, η Lafarge παραπέμπεται σε δίκη για χρηματισμό των Τζιχαντιστών, μέσω της Lafarge Cement Syrie (θυγατρικής της Lafarge στη Συρία). Ο ISIS έχει πάρει το χρήμα, οι Αμερικάνοι βομβαρδίζουν το εργοστάσιο, σκοτώνονται οι Σύριοι εργάτες, η Lafarge αθωώνεται.
✓ 2017, παρ’ όλα αυτά, η Ελλάδα υπογράφει σύμβαση για διαχείριση σκουπιδιών με τη Lafarge. Η σύμβαση προβλέπει μεταφορά σκουπιδιών στο Βόλο, από τη Νότια Ιταλία, στην οποία τη διαχείριση των σκουπιδιών έχει η Μαφία.
✓ Η Lafarge μετατρέπει το Βόλο σε αποτεφρωτήρα. Πάνω απ’ την πόλη εγκαθίσταται ένα μόνιμο νέφος από υδροχλώριο, υδροφθόριο, τοξίνες και διοξίνες.

✓ 2018. Ο Μπέος, επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων και ποδοσφαίρου, επανέρχεται δριμύς στα δημαρχιακά του καθήκοντα, μετά από παύση λόγω καταγγελιών.✓ Ο Βόλος, μια προνομιακή πόλη, από τις πρώτες σε βιομηχανική ανάπτυξη, δίπλα στο μεγαλύτερο σιτοβολώνα της χώρας, μ’ ένα εμπορικό λιμάνι από τα σημαντικότερα στη Μεσόγειο, με το Πήλιο να τη στεφανώνει, με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε οικολογικές ισορροπίες, σε τουριστικό συνάλλαγμα αλλά και σε στήριξη από την αστική τάξη της χώρας που διαθέτει τις βίλες της στα διάσπαρτα χωριά των Κενταύρων, γίνεται απόπατος.✓ Σύμφωνα με τους δείκτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Βόλος έχει αυτή τη στιγμή 200% μόλυνση πάνω απ’ το επιτρεπτό όριο. Αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς, σημαίνει θάνατο από καρκίνο για 1 στους 3 κατοίκους.✓ Ο λαός του Βόλου ή κάποιο μέρος απ’ το λαό διαδηλώνει. Ο Μητσοτάκης υιός στέλνει τους προστάτες που δεν έχουν διλήμματα· ανάμεσα στην «προστασία του πολίτη» και τις ΑΕ επιλέγουν τις δεύτερες, ξύλο του θανάτου.✓ Στο fb και κάποια blogs, εκεί δηλαδή που ο κόσμος είναι πλήκτρα, σημειώνεται μια μικρή αναταραχή και μια προσωρινή διακοπή σε αναρτήσεις ηλιοβασιλέματος και εκτός fb σχετική ηρεμία καθώς αναμένεται το προδικασμένο πόρισμα διαπόμπευσης του νεκρού.✓ «It is not personal. It’s strictly business!», μουσική Νίνο Ρότα.