Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η Ασφάλεια θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση με α­ντικείμενο τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών των Α. Τσίπρα, Δ. Κουτσούμπα και Γ. Βαρουφάκη, για την τέλεση κατά περίπτωση των αδικημάτων παραβίασης των μέτρων κατά του κορονοϊού και διέγερσης σε ανυπακοή, στις γνωστές εκδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη για το Πολυτεχνείο! Η εξωφρενική αυτή εντολή, δόθηκε μετά από αναφορά στην Εισαγγελία της Αθήνας που έκανε ο Φαήλος Κρανιδιώτης, πρώην «σύμβουλος» του Σαμαρά, διαγραμμένος κατοπινά από τον Κ. Μητσοτάκη και νυν ιδρυτής και πρόεδρος του ακροδεξιού-αντικομμουνιστικού μορφώματος «Νέα Δεξιά».

Η Ασφάλεια Αθηνών θα παραδώσει τα στοιχεία της όποιας «έρευνάς» της στην Εισαγγελέα και στη συνέχεια η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή, που ενδεχομένως θα κληθεί να αποφασίσει για την άρση ασυλίας των αρχηγών τριών πολιτικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ 25), που κατά τα άλλα το άθροισμα των εκλογικών ποσοστών τους δεν υπολείπεται εκείνων του κυβερνητικού κόμματος της ΝΔ.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά εξέλιξη, που έρχεται να δώσει νέα ώθηση και ορμή στην πλημμύρα των αντισυνταγματικών απαγορεύσεων και χουντονόμων, της αστυνομοκρατίας και της κρατικής τρομοκρατίας, των βάρβαρων αντιλαϊκών, αντιδημοκρατικών μέτρων που έχουν κατακλύσει την ελληνική κοινωνία και επιβάλλονται απανωτά και θρασύτατα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με πρό­σχημα την πανδημία.

Η Εισαγγελία που έσπευσε να διατάξει έρευνες για τα υποτιθέμενα αδικήματα (δίνοντας τροφή στην ασύστολη κυβερνητική προπαγάνδα που την αναπαρά­γουν σε παροξυσμό και με το αζημίωτο τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ) δεν έδειξε παρόμοια ευαισθησία ώστε να διατάξει έρευνες για τα επικίνδυνα χημικά, τις αύρες και την άγρια αστυνομική καταστολή, για τις ωμές βιαιοπραγίες κατά πολιτών, για τον «συγχρωτισμό» χιλιά­δων ανδρών των κατασταλτικών δυνάμεων, για τους προπηλακισμούς κατά του Κουτσούμπα και του Παφίλη, για τις καταγγελίες του Βαρουφάκη και την αιχμαλωσία βουλευτών του επί ώρες από τους χωροφύλακες του Χρυσοχοΐδη…

Ανεξάρτητα από την έκβαση που θα έχει τελικά η απαράδεκτη εισαγγελική παρέμβαση, η κυβέρνηση φέρει ακέραιη την ευθύνη για όλη την κωμικοτραγική αυτή υπόθεση.

Βέβαιο είναι πως μόνο ο μαζικός αγώνας των εργαζομένων μπορεί να βάλει φρένο στον εκφασισμό του κράτους, να αποτρέψει την αντιδραστική εκτροπή και να προασπίσει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα πολιτικά δικαιώματα και την υγεία του εργαζόμενου λαού.