Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στη Γάζα αιματηρά και τραγικά, τόσο που δε σ΄αφήνουν να ανασάνεις. Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις αλληλεγγύης του λαού μας με τις διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις και πορείες που καταδικάζουν τους ενόχους αυτής της τραγικής κατάστασης, τους σιωνιστές εγκληματίες στο Ισραήλ και τους δυτικούς ιμπεριαλιστές. Αυτοί είναι οι διαχρονικοί δολοφόνοι ενός ολόκληρου λαού επί δεκαετίες, αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για τον βαρύ φόρο που πληρώνουν οι Παλαιστίνιοι, αυτοί είναι οι αίτιοι της μεγάλης όξυνσης στην περιοχή για άλλη μια φορά, που κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί. Από κοντά και η εγχώρια εθελόδουλη και υποτελής άρχουσα τάξη και οι κυβερνώντες της ΝΔ-Μητσοτάκη παρέα με σχεδόν το σύνολο του αστικού πολιτικού συστήματος και τα κόμματά του, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και λοιπούς, που σπεύδουν να δηλώσουν τη στήριξη στο Ισραήλ και τους βομβαρδισμούς του, αφού όπως τονίζουν έχει δικαίωμα στην “αυτοάμυνα”και την προστασία των συμφερόντων του απέναντι στη Χαμάς. Η προπαγάνδα υπεράσπισης με τη συνεργασία των εγχώριων ΜΜΕ, η “μονταζιέρα” των τραγικών γεγονότων και η διαστρέβλωση της αλήθειας στα ουράνια. Στα ύψη και η επιχείρηση άλωσης των συνειδήσεων της χώρας μας -αλλά και διεθνώς- αν όχι υπέρ των εγκλημάτων που συντελούνται στην περιοχή τουλάχιστον να μην εκδηλωθεί η αλληλεγγύη απέναντι στον παλαιστινιακό λαό που δολοφονείται και δοκιμάζεται και να μην καταδικαστεί έμπρακτα το έγκλημα που οι σιωνιστές του Ισραήλ και οι αμερικανονατοϊκοί διαπράττουν.

Αυτές τις ημέρες στην πόλη της Θεσσαλονίκης -με το βαρύ ιστορικό παρελθόν της ακμάζουσας εβραϊκής κοινότητας που εξολοθρεύτηκε από τους ναζιστές στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα κρεματόρια- οι κεντρικοί δρόμοι έχουν γεμίσει αφίσες της καμπάνιας “απαγωγή-Kidnapped From Israel”. Η πόλη της Θεσσαλονίκης έγινε στόχος από τους διεθνείς εμπνευστές της καμπάνιας για “την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών της”. Πρόκειται για μία διεθνή “καμπάνια” την οποία εμπνεύστηκαν υποτίθεται καλλιτέχνες στη Νέα Υόρκη και οι επιδιώξεις της, όπως μπορούμε να καταλάβουμε εύκολα, είναι η στήριξη της πολιτικής της “αυτοάμυνας” του Ισραήλ. Στην ιστοσελίδα της κίνησης μπορεί κανείς να βρει και να κατεβάσει εύκολα αφίσες με φωτογραφίες και στοιχεία Ισραηλινών που “απήχθησαν” από τη Χαμάς. Είναι ολοφάνερη η προσπάθεια να συγκινήσουν όσους τις δουν και μάλιστα σε μία πόλη με ένα τέτοιο παρελθόν. Είναι όμως ολοφάνερο ότι η συγκεκριμένη στηρίζει ολόψυχα την πολιτική της “αυτοάμυνας” του Ισραήλ έναντι της Χαμάς, με άλλα λόγια υπερασπίζεται -έστω και χωρίς να το δηλώνει ρητά- την εγκληματική πολιτική των βομβαρδισμών, των αποκλεισμών, των δολοφονιών που συντελούνται επί δεκαετίες στη ρημαγμένη αυτή περιοχή.

Τη στιγμή που γράφονται τα παραπάνω ο φασιστικός μηχανισμός του ισραηλινού κράτους, με τη στήριξη ασφαλώς των προστατών του ιμπεριαλιστών, βαρύνεται με μία ακόμη αποτρόπαια κι απάνθρωπη πράξη, αυτή του βομβαρδισμού του νοσοσκομείου στη Γάζα και της δολοφονίας εκατοντάδων. Μπροστά σε τέτοια κτηνώδη εγκλήματα τέτοιες προπαγανδιστικές προσπάθειες πέφτουν στο κενό και δεν πρόκειται να φέρουν το επιθυμητό για τους εμπνευστές τους αποτέλεσμα. Η κτηνωδία απέναντι σε έναν λαό που αγωνίζεται για την ελευθερία του, η κτηνωδία και το μίσος των σιωνιστών, των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους δε γίνεται να κρυφτεί. Απέναντι σε τέτοιου είδους προπαγανδιστικές επιχειρήσεις ο λαός μας θα ορθώσει το ανάστημά του, θα εκδηλώσει την αλληλεγγύη του στους Παλαιστίνιους, θα βροντοφωνάξει Λευτεριά στην Παλαιστίνη, θα καταδικάσει τους σφαγείς των λαών.