Λίγες μέρες αφότου καθαρογράφτηκε η απόφαση του Εφετείου και δημοσιεύτηκε το σκεπτικό της καταδικαστικής απόφασης για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ξεκίνησε η εκδίκαση της Έφεσης για τον χαρακτηρισμό της σαν εγκληματική οργάνωση.

Στο εδώλιο του Εφετείου βρίσκονταν εννέα κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι επτά κρατούμενοι, ενώ παρόντες στην αίθουσα ήταν οι κρατούμενοι Χ. Παππάς και ο Ι. Λαγός που ζήτησαν να μεταχθούν στο δικαστήριο και οι Π. Ηλιόπουλος και Α. Γρέγος που είναι ελεύθεροι με αναστολή. Μαζί τους στο εδώλιο ήταν άλλοι πέντε κρατούμενοι. Μεταξύ των κρατουμένων που δεν ζήτησαν να μεταχθούν στο δικαστήριο ήταν οι Ν. Μιχαλολιάκος, Η. Κασιδιάρης και Γ. Ρουπακιάς. Τελικά η δίκη αναβλήθηκε για τις 6 Ιουλίου. Το βέβαιο είναι πως και αυτή η δίκη θα έχει μεγάλη διάρκεια ίσως όπως και η προηγούμενη.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως η καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης και δικαστικά έχει μεγάλη σημασία. Ακόμη όμως μεγαλύτερη σημασία έχει η καταδίκη του φασισμού και της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης στη συνείδηση του λαού, των νέων ανθρώπων και το δυνάμωμα των ιδεών της πάλης ενάντια στον φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.
Και αυτό δεν θα το εξασφαλίσει κανένα αστικό δικαστήριο αλλά η καθημερινή πάλη του εργαζόμενου λαού.