Τον τελευταίο χρόνο γίναμε μάρτυρες μιας σειράς αθωωτικών αποφάσεων από τα Δικαστήρια της χώρας μας, σε υποθέσεις που είχαν απασχολήσει επί πολλά χρόνια τη Δικαιοσύνη, με τη βοήθεια και των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα που ισχύει από τον Ιούλιο. Ο νέος Ποινικός Κώδικας, δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ, φροντίζοντας να ξελασπώσουν διάφοροι “αξιότιμοι” κύριοι! Με τον ισχύοντα από 1η Ιουλίου Ποινικό Κώδικα το αδίκημα της δωροδοκίας από κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα και παραγράφηκε. Οι τροποποιήσεις που έγιναν στον Ποινικό Κώδικα από την κυβέρνηση της ΝΔ, μετέτρεψαν και πάλι τη δωροδοκία υπαλλήλου σε κακούργημα, αλλά το δικαστήριο κρίνει στη βάση της αρχής ότι ισχύουν οι ευμενέστερες διατάξεις!

Έτσι έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Νίκου Γεωργιάδη ο οποίος διωκόταν για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων, που το αδίκημα του παραγράφηκε λόγω των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα. Ο Αριστείδης Φλώρος της Energa είναι ελεύθερος με τριετή αναστολή κάνοντας χρήση του νέου Ποινικού Κώδικα, με την κατάργηση του νόμου περί καταχραστών δημοσίου, καθώς και με την αναγνώριση ελαφρυντικών. Η υποθεση της Siemens, που σύμφωνα με την εισαγγελέα του δικαστηρίου αποτέλεσε το μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκιών στη χώρα μας, έκλεισε με την αθώωση των περισσότερων και με σημαντική μείωση ποινών στους ελάχιστους καταδικασθέντες. Μείωση ποινών και για τους δολοφόνους του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Κορκονέα και Σαραλιώτη, νωρίτερα βέβαια, πριν από την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα. Μειωμένες επίσης ήταν και οι ποινές στους πρώην Χρυσαυγίτες βουλευτές Λαγό και Μίχο, για την υπόθεση της επίθεσης στο “Συνεργείο”. Στις 18 Δεκεμβρίου αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας επί της ενοχής των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, εάν φυσικά είναι έτοιμη η εισαγγελέας μέχρι τότε, αλλά και πάλι αναμένονται μειωμένες ποινές βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα.

Όταν λοιπόν πρόκειται για “δικά τους παιδιά”, ανθρώπους του σάπιου πολιτικού συστήματος που εκπροσωπούν και υπηρετούν, οι ταγοί της “ανεξάρτητης και τυφλής” δικαιοσύνης χρησιμοποιούν όλα τα παραθυράκια του νόμου για να τους ξελασπώσουν ή τουλάχιστον να τους ρίξουν στα “μαλακά”. Στην αντίθετη περίπτωση η εφαρμογή του νόμου είναι άμεση, τελεσίδικη και σκληρή κι αν τύχει κάποτε να υπάρξει αθωωτική απόφαση συχνά βρίσκουν ένα νέο τερτίπι για να “διορθώσουν” τις προηγούμενες αποφάσεις.