Θα το λέμε και θα το γράφουμε, μέχρι να μας βγει η ψυχή ή να εμπεδωθεί, πως η άρχουσα τάξη δεν έχει μία αφηρημένη συγκολλητική ύλη που την συγκροτεί και την συνέχει. Δένεται και πορεύεται με υλικούς όρους και όρκους πίστης. Είναι ακριβώς η ενότητα των υλικών συμφερόντων της που την ενώνει και της δίνει διάρκεια και προοπτική. Αίφνης μάθαμε ότι η παραγωγή μασκών γίνεται από εργαστήριο φίλων του Μητσοτάκη, κολλητών της Ντόρας, με ενδιάμεση ΜΚΟ-εταιρεία της Αλεξίας, που είναι χωμένος και ο Μπακογιάννης και σόι πάει το βασίλειο. Όχι, θ’ άφηναν οι κορο-υιοί του Μητσοτάκη να πάει χαμένη η ευκαιρία και να μη βγάλουν από τη μύγα ξύγκι. Θ’ άφηνε η κυβερνώσα οικογένεια να πάει χαμένος τόσος πόνος, τόση αρρώστια, τόσο δάκρυ.

▲▼▲

Δυναμική λοιπόν αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ και μην τον είδατε τον Παναγή… Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό σε καραντίνα συμμόρφωσης και πλήρους υποταγής στην αστική νομιμότητα. Οι ασκήσεις σοσιαλδημοκρατικοποίησης και οι εμφανείς παρουσιάσεις στα συνέδρια των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών -όσο κι αν γκρινιάζει η Φώφη και το ΚΙΝΑΛ- αυτό καταμαρτυρούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ένα διπολικό αστικό σύστημα με τη ΝΔ και τον ίδιο και ανάλογους κυβερνητικούς δορυφόρους. Όσα λένε τα στελέχη του όταν περνούν από τους μαζικούς χώρους είναι για φτηνή κατανάλωση.

▲▼▲

«Γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά με το βλέμμα όλων μας στραμμένο στην επόμενη μέρα». Τάδε έφη Κουτσούμπας του ΚΚΕ μ’ αφορμή την Πρωτομαγιά. Όλοι πρέπει να θυμόμαστε ότι στα δύσκολα η ηγεσία του τωρινού ΚΚΕ επέλεγε την ευκολία της επόμενης μέρας. Σήμερα πρόσθεσε όπως και άλλες οργανώσεις το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», όπου ο σοσιαλισμός χρησιμοποιείται σαν μανδύας για να κρύψει την ουσιαστική υποταγή του στην κυβερνητική πρακτική με αντάλλαγμα την αποδοχή και συνεννόησή του με το σύστημα. Αντί της ενεργητικής άμυνας για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων, η ηγεσία του ΚΚΕ «κόβει δρόμο» για τον σοσιαλισμό. Εκείνο που μένει ακόμα για τη στήλη μας αδιευκρίνιστο είναι ποιος αντιγράφει ποιον, διότι πολλοί ερίζουν για την πατρότητα και μητρότητα του συνθήματος.

▲▼▲

Το ακούσαμε και αυτό από τα χείλη του «σεβασμιότατου» μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου στα νέα του Mega. Αφού ευχαρίστησε τον Μαρινάκη, ιδιοκτήτη του σταθμού και διαρκή χορηγού της εκκλησίας (!) μας, αποκάλυψε ότι η ευλογιά του 1895 κατατροπώθηκε χάρη στην ευχή της Παναγιάς. Το τι έκανε ακριβώς η Παναγία δεν γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε όμως καλά τον βίο και πολιτεία του Μαρινάκη, τον οποίο ευλόγησε ο σεβασμιότατος Πειραιώς και Φαλήρου. Ποιος είπε ότι η εκκλησία δεν έχει λόγο για τα πεζά, τα χθόνια, τα ανθρώπινα…