Με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας, και παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελίας, αποφυλακίστηκε ο καταδικασμένος σε έξι χρόνια φυλάκισης πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος.
Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχης απόφασης που είχε ληφθεί για τον πυρηνάρχη Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Πατέλη, από το ίδιο δικαστήριο προ ολίγων μηνών, ενώ οι μνήμες από τις φασιστικές επιθέσεις στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης είναι ακόμα νωπές.

Είναι σαφές πως τα αστικά δικαστήρια μεθοδεύουν το σταδιακό ξήλωμα της καταδίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, καταδίκη που ήρθε ως επιστέγασμα της αντιφασιστικής πάλης του λαού και της νεολαίας. Η απόφαση αυτή προκαλεί τα δημοκρατικά αισθήματα κάθε εργαζόμενου, νέου και νέας, που έχουν θρηνήσει ήδη αρκετά θύματα από τη Χρυσή Αυγή, ενώ η δικαστική εξουσία δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο όταν καταδιώκει λαϊκούς αγωνιστές.
Την ίδια στιγμή που ο λαός δοκιμάζεται με την πολιτική του αυταρχισμού και των προστίμων, της ποινικοποίησης και περιστολής των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, η μεθοδευμένη αποφυλάκιση των νεοναζί δολοφόνων αποδεικνύει πως ο φασισμός αποτελεί πάντα μια πολύτιμη εφεδρεία για το σύστημα.

Οι αγώνες του λαού και της νεολαίας απέναντι στην πολιτική της φτώχειας, της καταστολής και της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας που αναζωπυρώνει τις αντιεπιστημονικές και ακροδεξιές αντιλήψεις, αποτελούν τη μοναδική εγγύηση πως ο φασισμός θα τσακιστεί οριστικά, μαζί με τις αιτίες που τον γεννούν και τον θρέφουν.