Οι δύο βασικοί διεκδικητές της κυβερνητικής εξουσίας, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, διαγκωνίζονται για τον τίτλο του πιο συνεπή, για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, «αντιφασίστα»! Και μπορεί η συζήτηση, οι αντεγκλήσεις και οι αλληλοκατηγορίες για το ποιος αποτελεί τον προστάτη της δημοκρατίας να κρατούν καλά, μπορεί η συζήτηση για την κάθοδο ή μη των Κασιδιάρηδων εγκληματιών ναζί να κράτησε μεγάλο διάστημα, μπορεί να είδαμε μέχρι και μεγαλόσχημο δικαστικό της αδέκαστης αστικής δικαιοσύνης να δίνει το χέρι σε καταδικασμένο φασίστα και εγκληματία δηλώνοντας πως αυτός θα είναι επικεφαλής του ναζιστικού εσμού στις εκλογές που πλησιάζουν, μπορεί εν τέλει ο Άρειος Πάγος να «έκοψε» από τις κάλπες το ναζιστικό μόρφωμα…ωστόσο όλη αυτή η διαδικασία, σε συνδυασμό βέβαια και με άλλους σημαντικούς παράγοντες, φούσκωσε ξανά τα πανιά των χρυσαυγιτών.

Τα τάγματα εφόδου και βίας των ναζί, μυρίζοντας ούριο άνεμο, έκαναν ξανά την εμφάνισή τους. Συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη (Αρετσού Καλαμαριάς) κουκουλοφόροι μέλη της Χρυσής Αυγής εισέβαλαν τις προηγούμενες ημέρες σε έκθεση καλλιτέχνη, που το έγκλημά του είναι πως είναι από το γειτονικό κράτος της Βόρειας Μακεδονίας. Από την εισαγγελία ποινικής δίωξης διερευνάται η διάπραξη, από τα 15 μαυροφορεμένα καθάρματα της ναζιστικής-εγκληματικής οργάνωσης, η τέλεση των αδικημάτων της ρατσιστικής βίας, της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων και της βιαιοπραγίας. Οι χρυσαυγίτες ναζί προπηλάκισαν τον Βορειο-Μακεδόνα καλλιτέχνη, κατέβασαν τα έργα του -ουσιαστικά ανάγκασαν τον ίδιο τον καλλιτέχνη να τα κατεβάσει-, σφράγισαν την αίθουσα και τοιχοκόλλησαν αφίσες με τα αγαπημένα τους ναζιστικά σύμβολα, σβάστικες και άλλα. Επειδή αγαπούν τη δημοσιότητα κοινοποίησαν, δίχως φόβο, την έφοδό τους στο διαδίκτυο για να διαφημίσουν τα έργα τους.

Για τους κομμουνιστές τα παραπάνω επιβεβαιώνουν όσα κατά καιρούς έχουμε πει. Ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται με νομοθετικές ρυθμίσεις ούτε νικιέται έτσι. Νικιέται πρώτα και κύρια με την πάλη ενάντια στην πολιτική που τον γεννά, τον εκκολάπτει σα δικό του παιδί, τον θρέφει, τον χαϊδεύει, τον ανασταίνει. Είναι οι πραγματικοί κομμουνιστές, η πραγματική Αριστερά που πάλεψε και εξακολουθεί να παλεύει, χωρίς υποχωρήσεις ή άλλες σκέψεις, ενάντια στον φασισμό και τους εκφραστές του, είμαστε εμείς που αποκαλύπτουμε το αποκρουστικό του πρόσωπο για τον απλούστατο λόγο πως γνωρίζουμε πολύ καλά, το ξέρουμε από την ιστορία μας, πως ο αγώνας και η πάλη αυτή είναι ο μόνος τρόπος. Όλοι οι άλλοι, αυτοί που δήθεν σήμερα εμφανίζονται «αθώες περιστερές» και υπερασπιστές των δημοκρατικών δικαιωμάτων, στην πραγματικότητα χαϊδολογούν το φίδι. Γνωστά πράγματα, κι ας τα βροντοφωνάξουμε!