Κάλλιο να δυστυχείς ανάμεσα σε ανόητους παρά να είσαι ανόητος ανάμεσα σε δυστυχισμένους. Αυτό σκεφτήκαμε ακούγοντας τη Μελόνι για το μεταναστευτικό στην Ευρώπη. Όλοι αυτοί οι χριστιανοί απασών των φυλών (καθολικοί, ορθόδοξοι, προτεστάντες) δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βομβαρδίζουν, να σκοτώνουν, να μοιράζουν για τα κέρδη τους τον σύμπαντα κόσμο, άλλα φροντίζουν να ορθώνουν φράχτες, να πνίγουν πρόσφυγες και ταυτόχρονα να ονοματίζουν την ξενιτειά με αλλότρια ονόματα, ώστε να χάνει η μάνα το παιδί. Έτσι λοιπόν εμείς θα συνεχίσουμε να θεωρούμε τους ανέστιους πρόσφυγες αδέλφια μας και να καταγγέλλουμε τον βορβορώδη ιμπεριαλισμό και το νεοφασισμό της Μελόνι. Δε θέλουμε να ανοηταίνουμε όταν γύρω φυτρώνει η δυστυχία.

Και βέβαια υπάρχει αυξημένη εγκληματικότητα σε όλους τους χώρους. Πόλεις, ύπαιθρος, εργασία, σχολεία κλπ. Εξηγήσιμο φαινόμενο. Η κρίση δυνάμωσε τις άλογες αντιθέσεις και κατάντησε τον διπλανό εχθρότατο εχθρό. Λέγαμε ότι η ανθρώπινη ύπαρξη δεν είναι απλά για να υπάρχει αλλά για να βρει κάτι ωραίο να υπάρχει. Όσο η χώρα βυθίζεται στην πολλαπλή κρίση και ξοδεύει για να πάρει τα αεροπλάνα των ΗΠΑ και τις φρεγάτες της Γαλλίας, τότε όλο και περισσότερο θα φουντώνει το έγκλημα. Ήδη ακούγονται φωνές για οπλοφορία. Αν είναι να οπλιστούμε, ας οπλιστούμε πατριώτη. Ποτέ δεν ξέρεις…

Για μας έχει μικρή σημασία αν το δίπολο ΜέΡΑ25 και ΛΑΕ εισήλθε στη Βουλή. Άλλωστε η τελευταία κοσμείται από ομάδες σαν τη ΝΙΚΗ, τους Σπαρτιάτες (!) και την Πλεύση Ελευθερίας που είναι βούτυρο στο ψωμί του Μητσοτάκη. Το πρόβλημα για το ΜέΡΑ25-ΛΑΕ και όσους «ποντάρουν» σε αυτούς είναι το πρόγραμμά τους. Ορθολογική διαχείριση του συστήματος, εντός ΕΕ και ΝΑΤΟ, αριστερά που συμβιβάζεται με τα κόκαλα που της ρίχνει η εξουσία και άλλα τέτοια. Ακόμα και αν εκεί βρίσκονται τίμιοι άνθρωποι, οι λόγοι του Βαρουφάκη -πέρα από την κενολογία- βγάζουν μάτι. Πρόκειται για ύμνους στο κεφάλαιο. Είμαστε γκρινιάρηδες; Μπορεί. Καλύτερα όμως να βαδίζεις με λάθος τρόπο μέσα στους αγώνες, παρά να βαδίζεις καμαρωτά στο λάθος δρόμο.

Η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία μας ανακοίνωσε με πολλές πλερέζες ότι στη χώρα μας γεννιούνται λιγότεροι από όσους πεθαίνουν. Πιο συγκεκριμένα ο λόγος θανάτων προς γεννήσεις είναι 2:1 και ότι σύντομα θα έχουμε δημογραφικό πρόβλημα. Και βγήκαν κάτι αλαλάζοντα κύμβαλα να μας πουν ότι φταίει η αριστερά που υπονομεύει την οικογένεια. Για δες πράγματα. Για να στηθεί ένα νοικοκυριό θέλει ένα σκασμό λεφτά, για να μεγαλώσει και να σπουδάσει ένα παιδί θέλει άλλα τόσα και πίσω να έρχονται ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερά, ΕΝΦΙΑ, τράπεζες και ό,τι γέννησε η ατομική ιδιοκτησία. Για παιδικούς σταθμούς, επιδόματα στη μάνα και τον πατέρα, στήριξη των νέων ζευγαριών δεν μιλάμε. Σιγά την ανακάλυψη.