Όποιος έχει ή είχε αμφιβολίες για το τι σημαίνει κυριαρχία της αστικής σκέψης, δεν έχει παρά να αναλογιστεί το ζήτημα του «Προέδρου της Δημοκρατίας». Μέχρι προχθές, ο Κ. Μητσοτάκης κρατούσε κλειστά τα χαρτιά του και το επτασφράγιστο μυστικό ήταν στο κεφάλι του και στο νου 5-6 στενών συνεργατών του. Όταν ξεφούρνισε το όνομα της Κ. Σακελλαροπούλου άρχισαν τα όργανα. Τι λαμπρή επιστήμονας, τι φιλόζωη, τι σεμνή, τι σπουδαία γυναίκα. Ήταν αυτή που πρότεινε και κόπηκαν οι συντάξεις! Ωστόσο, όλοι ανακάλυψαν φλέβα χρυσού και άρχισαν να γανώνουν τα κεφάλια των ανθρώπων για τη γυναίκα, τη δικαστή και για το κωνσταντινάτο φλουρί. Σε λίγο θα μας μαστιγώνουν γιατί δεν την είχαμε σκεφτεί νωρίτερα. Έτσι αγαπητέ αναγνώστη γίνονται οι πολιτικές εγγραφές και μην αναρωτιέσαι πώς κυβερνά η άρχουσα τάξη. Με την εκμετάλλευση, τη βία και το «κουτόχορτο».

▲▼▲

Εκεί που αγνάντευε το μέλλον ο Βαρουφάκης -και η ΜέΡΑ25 ομάδα του- βρήκε τη Μάγδα Φύσσα. Όπως παλιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ την Κ. Κούνεβα για να κομπλάρουν την αριστερά και τους αριστερούς.

Κανονική ταχυδακτυλουργία, ώστε να μένει με ανοιχτό το στόμα ο αδαής (κεχηνώς που έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοι). Το ΜέΡΑ25, κόμμα φιλοευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό, αστικό και ολίγον αλαλούμ, βαδίζει στα χνάρια τού -αλήστου μνήμης- Ποταμιού του Σταύρου Θεοδωράκη.
Πού και πού θα ρίχνει καμία ρουκέτα για να δικαιολογεί την παρουσία του και τη συγγένεια του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

▲▼▲

Οπωσδήποτε οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα είχαν σπουδαία καριέρα στην αγορά και στον λεγόμενο ιδιωτικό τομέα. Πάρτε για παράδειγμα τον πωλητή Χατζηδάκη και την κουφιοκέφαλη υπουργό παιδείας Ν. Κεραμέως. Στο μυαλό τους είναι η πώληση, η ανταγωνιστικότητα, οι ιδιώτες, ο αποκεφαλισμός κάθε δημόσιου αγαθού, γιατί θυμίζει «σοβιετική οικονομία», όπως έλεγε και ο φυλακισμένος για απάτη Γιάννος Παπαντωνίου. Η Ν. Κεραμέως έχει βάλει τώρα στόχο το άρθρο 16 του Συντάγματος που κατοχυρώνει τη δημόσια παιδεία και που είχε βαλθεί να το εξαφανίσει ο Κων. Καραμανλής ο Β’ (ο επονομαζόμενος και Βούδας λόγω της πολύχρονης σιωπής του). Αν θα το κατορθώσει βέβαια είναι άλλο ζήτημα διότι, όταν το 2006 είχε επιχειρήσει τον αφανισμό του, είχε βρει η ΝΔ πύργο ατίθασο και τρομερό. Οψόμεθα!!

▲▼▲

Ανεκδιήγητα πάθη περνάει η… ιμπεριαλιστική Ελλάδα! Στην πρόσφατη Βερολινέζικη σύνοδο συνάχτηκε ένα τσούρμο ισχυρών για τη Λιβύη μαζί με το Κονγκό, αλλά ο Μητσοτάκης έμεινε στα κρύα του λουτρού και οι αναλυτές της ιμπεριαλιστικής και ισχυρής χώρας χωρίς αντικείμενο. Γιατί καλά να παίζεις στην Γ’ εθνική με τη Βόρεια Μακεδονία και να καμώνεσαι τον πρωταθλητή. Αλλά όταν μπει στο παιχνίδι ή Γερμανία και η Γαλλία και οι υπόλοιποι, τότε μένεις στην κερκίδα αποδοκιμάζοντας και χειροκροτώντας. Όχι, διόλου δε μας ενοχλεί που είμαστε παλαιομοδίτες και λενινιστές.

Διότι η πραγματικότητα συνοδοιπορεί αντάμα με μας και όχι με τους αναλυτές των πρωινάδικων.

▲▼▲

Διαμαρτυρία να ’ναι κι ό,τι να ’ναι; Πολλές φορές μας δόθηκε η ευκαιρία να πούμε και να γράψουμε ότι δε χειροκροτάμε άκριτα και αδιάκριτα ό,τι κινείται και φωνάζει. Χρειάζεται να βλέπουμε το πρόσημο, τη «σημαία», το στόχο, τα συνθήματα. Αλλιώς θα βρεθούμε να υπερασπίζουμε τους «μένουμε Ευρώπη» και τώρα τους αντιδραστικούς σε Χίο, Λέσβο, Σάμο, που, με αφορμή τους πρόσφυγες, ανακάλυψαν τον δαίμονα στον κατατρεγμένο πρόσφυγα και μετανάστη. Δεν είναι η κίνηση το παν, όπως άσκεφτα διαδίδουν ορισμένοι ούτε μια σύναξη το άπαν. Το πράγμα είναι πιο σύνθετο και πιο βαθύ και από αυτήν την άποψη, χωρίς να «ψειρίζουμε τη μαϊμού», ας σκύβουμε πάνω στα προβλήματα. Όπως λέει και ένας παλιός «μπορεί τα προβλήματα να μην έχουν χρώμα, έχει όμως η λύση τους».

▲▼▲

Πίσω ολοταχώς! Ο λόγος για τις αφίσες που προτρέπουν τις γυναίκες να μην κάνουν άμβλωση γιατί είναι θανάσιμη αμαρτία και οι οποίες, αφού αναρτήθηκαν στους σταθμούς του μετρό, κατέβηκαν κακήν κακώς, ύστερα από τη γενικευμένη κατακραυγή. Ο μετριοπαθής – κεντρώος Κ. Μητσοτάκης και οι διαφημιστικοί αφορισμοί που θυμίζουν βαθύ μεσαίωνα! Υποτίθεται ότι οι αμβλώσεις έχουν νομιμοποιηθεί και ότι η γυναίκα έχει άμεσα δικαιώματα στο σώμα της. Αμ δε! Διότι οι Ιερώνυμοι, οι παπάδες και οι κάθε λογής σκοταδιστές θέλουν να επιβάλουν τις απόψεις τους -και εν πολλοίς το κατορθώνουν- σε όρκους, γάμους, σχολεία, κατήχηση, στρατό και τώρα στην ιατρική επιστήμη, την κοινωνιολογία και την πολιτική. Ποιος είπε ότι το χρήμα και η αγορά δε συμβαδίζουν με τον σκοταδισμό και το ιστορικό πισωγύρισμα;