Φαίνεται ότι ο Μ. Χρυσοχοΐδης, χρυσή μεταγραφή της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, εζήλωσε δόξα σερίφη. Δεν γνωρίζουμε αν οι «χωροφύλακές» του παίρνουν υπερωριακά επιδόματα, αλλά είναι απολύτως βέβαιο ότι τους έχει στην πρίζα διαρκώς. Τουλάχιστον θα ’χουν γνώση των πορειών! Το βέβαιο είναι ότι οι μεγάλες πόλεις πλέον προβάρονται ως απίστευτα αστυνομοκρατούμενες, οι πορείες «συνοδεύονται» και φανταζόμαστε ότι η ηλεκτρονική παρακολούθηση θα «χτυπάει κόκκινο». Να τον χαίρεται η ΝΔ τον αστυνόμο της! Όσο για το νέο σύνθημα των αναρχικών «μπάτσοι, φασίστες, δολοφόνοι» κινείται στη ρότα του παλιού. Καταγγέλλω όπως-όπως ό,τι βλέπω, δηλαδή τα ΜΑΤ, όμως η κυβέρνηση και το σύστημα παραμένουν στο απυρόβλητο.

▲▼▲

Το γεγονός είναι γεγονός και η στατιστική, στατιστική. Αυτό είναι το δόγμα των τηλεοπτικών σκουπιδότοπων, αντιλαμβάνεται όποιος ρίχνει έστω και «διαγωνίως» ένα βλέμμα στις σκουπιδοεκπομπές που κατακλύζουν τα προγράμματα, ιδίως των ιδιωτικών καναλιών. Η ασημαντότητα βασιλεύει! Το εφήμερο κανοναρχεί! Η κάμερα σφηνώνεται στην κλειδαρότρυπα. Τόσα παιδιά η τάδε, τόσες πεθερές ο δείνα, τόσους μυς ο άλλος. Το κάψιμο ενός κάδου αποκτά ισχυρότερη δύναμη από την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και η πολλά υποσχόμενη συνεντευξιαζόμενη δεν ξέρει ποιος είναι ο πρόεδρος της αστικής δημοκρατίας. Ύστερα σου λένε ο κόσμος θέλει Σεφερλή, αυτό παρουσιάζουμε και τους χαλάει η σοσιαλιστική αισθητική.

▲▼▲

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τα θαλάσσια σύνορα, τις ΑΟΖ, την υφαλοκρηπίδα, τον ορυκτό πλούτο,τα νησιά μας, κλπ. Αναμφίβολα πίσω απ’ αυτά υπάρχουν οι μεγάλες εταιρείες και τα οικονομικά συμφέροντα αλλά καμία ΒΡ δε θα διαπραγματευτεί με τη Σάμο και τη Χίο. Τα πράγματα είναι απλά σε ό,τι αφορά -τουλάχιστον- τις περιόδους ειρήνης. Οι σχέσεις των κρατών στηρίζονται στις περίφημες πέντε αρχές της ειρηνικής συνύπαρξης, όπως διατυπώθηκαν εδώ και 60 χρόνια και αποσκοπούσαν στην περιφρούρηση των κυρίαρχων κρατών. Όταν προελαύνει ο Κόκκινος Στρατός τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αλλά στη Γαύδο δεν πηγαίνεις με διαβατήριο. Τουλάχιστον ακόμα.

▲▼▲

Άμα έχεις τέτοιους φίλους… Αυτό θυμηθήκαμε όταν είδαμε στο πρόσφατο (37ο) συνέδριο της ΑΔΕΔΥ τον σύνεδρο του ΣΕΚ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ να ψηφίζει όχι τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ αλλά το ψηφοδέλτιο της …ΛΑΕ. Το αποτέλεσμα ήταν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ να χάσουν για μία ψήφο την δεύτερη έδρα στην 17μελή Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι ο σύνεδρος του ΣΕΚ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενήργησε μόνος του και για προσωπικούς λόγους. Αλήθεια, υφίσταται το σχήμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή βρίσκεται σε νεκροφάνεια και θα εμφανιστεί στις επόμενες εκλογές;