Ο κύβος ερρίφθη! Το 7ο συνέδριο του κόμματος θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Απρίλη. Εκεί θα κατατεθούν απόψεις στο δημοσιευμένο κείμενο θέσεων της Κεντρικής Επιτροπής, θα προστεθούν γνώμες, θ’ ακουστούν δημοκρατικά από όλους τους «πόρους» του Μ-Λ ΚΚΕ οι αγωνίες της κοινωνίας, οι άξονες πάλης, και θ’ αποφασίσουμε σαν ένας άνθρωπος τα επόμενα βήματά μας. Όπως ξέρουν να κάνουν οι κομμουνιστές. Αλλά δεν φτάνει.
Πρέπει στο επόμενο διάστημα να οργώσουμε, να σπείρουμε, να διορθώσουμε, ν’ αφουγκραστούμε, να κοσκινίσουμε. Να κάνουμε τον περίγυρό μας φλεγόμενο τοπίο και να πείσουμε αγωνιστές κι επαναστάτες ότι χρειαζόμαστε ένα ισχυρό κομμουνιστικό, λαϊκό, μαζικό κόμμα, εργαλείο πάλης ενάντια στην κυριαρχία του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας ολιγαρχίας. Με δυο λόγια να κάνουμε το συνέδριο ένα λαμπρό γεγονός. Όλοι και όλα για το 7ο συνέδριό μας!

-Τι κάνεις Γιάννη (Παναγόπουλε); -Κουκιά σπέρνω!
Ύστερα από ώριμες σκέψεις η ΓΣΕΕ αποφάσισε να προκηρύξει απεργία για τις …17 Απρίλη! Τι γίνεται τότε; Μεσουρανεί η άνοιξη και λιώνουν οι πάγοι. Τι κι αν βρίσκονται οι αγρότες στους δρόμους, οι φοιτητές το ίδιο, η ακρίβεια στο θεό, η λαϊκή οικογένεια στενάζει. Οι Βούδες της ΓΣΕΕ, λειτουργώντας σαν καθάρματα στο συνδικαλιστικό κίνημα, αναχωρούν από τους αγώνες, βάζουν πλάτη στη ΝΔ και το Μητσοτάκη, φτύνουν τον κόσμο του αγώνα και της βιοπάλης και προσπαθούν να σώσουν τα προσχήματα με απεργίες στο άδηλο αύριο.
Αυτήν τη ΓΣΕΕ που προσκυνούν ρεφορμιστές και προδότες δεν την θέλουμε. Θα μείνει στην ιστορία ως ένα κάδρο ύπουλων οππορτουνιστών, αυλοκολάκων και Νενέκων. (Ο Νενέκος, οπλαρχηγός στην Πάτρα, πρόδωσε το κίνημα στον Ιμπραήμ).

Έχουμε και λέμε: Στη βουλή και μ’ αφορμή το γάμο των ομοφύλων, ο Σαμαράς κάνει αρχηγική εμφάνιση μιλώντας εφ’ όλης της ύλης απέναντι σ’ ένα Μητσοτάκη που προτίμησε να κρυφτεί. Το 1/3 των βουλευτών της ΝΔ απέχει ή καταψηφίζει. Βελόπουλος, Σπαρτιάτες και Νίκη, κοντά σαράντα βουλευτές.
Στην Ευρώπη εθνικιστές και φασίστες είναι σε ανοδική πορεία και στις ΗΠΑ ο Τραμπ φοβερίζει για την επάνοδό του. Ο καιρός είναι καλός για να ανθίσουν τα βλαστάρια του κακού και η ακροδεξιά να ξαναγεννηθεί ακμαία και θορυβώδης. Θα αποτολμήσει η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ την αμφισβήτηση του Μητσοτάκη;
Σ’ ένα ρευστό τοπίο όλα είναι πιθανά.
Άλλωστε ο Κέρβερος ήταν τρικέφαλος.

Πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ με την υπόσχεση ότι θα τον κάνει πάλι κυβέρνηση, πιο δημοκρατικό, ανοιχτό στην κοινωνία, απαλλαγμένο από ιούς και αρχηγισμούς. Ο λόγος για τον Κασσελάκη.
Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις, το αμερικάνικο ανέκδοτο έδειξε τις προθέσεις του.
Λίγο πριν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορεί στα μέλη του κόμματος ερωτηματολόγιο, όπως οι εταιρείες, για να συμπληρωθεί.
Μόνος, αρχηγικά, εγωθελικά, αυταρχικά, αγοραία. Σούργελα της πιάτσας,
όνειδος της αριστεράς.
Εύγε τους!