Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,
ονομάζομαι Μιλτιάδης Κυανός, και σας έχω γράψει ξανά στο παρελθόν. Ελπίζω η ημετέρα επιστολή να σας βρίσκει υγιή και δυνατό, εσάς και την υπέρκομψη σύζυγόν σας, και όλη την οικογένειά σας μέχρι του μακρινοτέρου ανηψιού. Γνωρίζετε την βαθειά αγάπη μας προς το πρόσωπό σας, καθώς και τον σεβασμό που τρέφουμε προς την οικογένειά σας και τον πυρήνα της κυβερνήσεώς μας, τα οποία ταυτίζονται.
Λαμβάνω το θάρρος να αναφερθώ σε ζήτημα το οποίο φοβούμαι πως θα μας απασχολήσει (πιθανώς σφόδρα) λίαν προσεχώς. Φρονώ γαρ ότι είναι προτιμώτερο να είμαι χρήσιμος, παρά ευχάριστος. Το ζήτημα είναι διεθνές, ο μέγας κίνδυνος είναι να γίνει και εγχώριο. Μονώ λόγω,
«αυτά είναι τα καλύτερα μας πανεπιστήμια παγκοσμίως;!»

Εκλαμπρότατε,
σύμφωνα με το QS World Rankings 2024, το οποίο υιοθετεί και η κυβέρνησή μας, αυτά είναι τα καλύτερα 10 (δέκα) πανεπιστήμια σε όλον τον κόσμο:
1.Massachusetts Institute of Technology (MIT)
2.University of Cambridge
3.University of Oxford
4.Harvard University
5.Stanford University

6.Imperial College London
7.ETH Zurich
8.National University of Singapore (NUS)
9.University College London (UCL)
10.University of California, Berkeley

Μπαίνοντας κατευθείαν στην ουσία του προβλήματος, έχω επισημάνει με έντονη μελανά γραφή τα πανεπιστήμια εκείνα που αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό καθεστώς αναταραχών, διαδηλώσεων και καταλήψεων δημόσιων χώρων, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους. Φοβούμαι ότι η λίστα είναι ενδεικτική, και όλα τα γνωστά Πανεπιστήμια όπως και το Yale και το Princeton και το JohnHopkins κυριεύονται το ένα μετά το άλλο. Αιδεσιμότατε, περί τα 130 (!) ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της καθαυτό Εσπερίας τελούν υπό πολιορκία!

Όμως το κακό δεν περιορίζεται εδώ. Αι Ηνωμέναι Πολιτείαι -ποιος το περίμενε ότι η καρδιά της ανάπτυξης και της προόδου θα λειτουργούσε έτσι!- δίδουν το κακό παράδειγμα και κάνουν εξαγωγή των ταραχών, μέχρι σήμερα σε Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Δανία, Ιρλανδία, Καναδά, αλλά και Αυστραλία. Θα περίμενε κανείς καλύτερη διαγωγή από χώρες με λαμπρό αποικιοκρατικό παρελθόν και εξίσου σημαντικό ιμπεριαλιστικό παρόν! Καλά, από Τουρκία, Τυνησία, Μεξικό, Κούβα, Κόστα Ρίκα, και Μπαγκλαντές, δεν είχαμε αξιώσεις. Αλλά και η Ελβετία;! Και η Ιαπωνία;! Παντού καταλήψεις σε χώ­ρους πανεπιστημίων;! Είναι δυνατόν και αυτή η Sorbonne να γεννά ταραχοποιούς;!

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,
όπως είναι γνωστό, σπουδάσατε σε Κοινωνικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Harvard (όπου και βραβευτήκατε για τη διπλωματική εργασία που εκπονήσατε με αντι­κείμενο την εξωτερική πολιτική τής κυβερνήσεως των ΗΠΑ απέναντι στην Ελλάδα, τεκμηριώνοντας τον αταλάντευτο φιλελληνισμό των υπερατλαντικών εταίρων μας). Στη συνέχεια, πραγματοποιήσατε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο τού Stanford με αντικείμενο την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση και, εκ νέου, στο Harvard με αντικείμενο τη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Αυτές τις σπουδές σας, τις γνωρίζουν και οι πέτρες.

Όμως αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Πώς μπορούμε να βγαίνουμε στη δημοσιά και να λέμε ότι ο Πρωθυπουργός μας πήγε και σπούδασε στο Νο 4 και στο Νο 5 των αρίστων πανεπιστημίων παγκοσμίως, και έπειτα να βλέπουμε ότι στα ιδρύματα αυτά στήνονται καταυλισμοί εξεγερμένων;! Είτε πρέπει να τα αποκηρύξουμε, είτε πρέπει να μιλήσουμε για περίπτωση μαζικής και υπερμεταδοτικής εξεγερτικής ύπνωσης στην οποία έχουν πέσει θύματα οι αριστούχοι φοιτητές των ποιοτικότερων πανεπιστημίων.

Πώς μπορούμε να λέμε ότι τα 5 καλύτερα πανεπιστήμια στον πλανήτη είναι όλα σε κινητοποιήσεις, και πολλά επιπλέον, χωρίς να δίνουμε μια ευλογοφανή εξήγηση;!
Πιστεύω ότι δεν είναι δυνατόν ο σύγχρονος πολιτισμός και ανθρωπισμός να γεννά, περίπου να διδάσκει, τις ταραχές. Μήπως -λόγω εμπειρίας- πίσω από τις καταλήψεις δημόσιων χώρων κρύβεται ο Τραμπ, που θέλει να δημι­ου­ργήσει κάποιου είδους αστάθεια στον Μπάιντεν, έστω και με αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο; Μπορεί έτσι να έχει γίνει, και μετά να έχουν μπερδευτεί οι υπόλοιπες χώρες, οι οποίες ορθώς γενικώς πράττουν και αντιγράφουν την Αμερική που τα ποιεί όλα δεξιά και σωστά. Τουλάχιστον, κάτι τέτοιο πρέπει να ειπούμε!

Μεγαλειότατε,
το ζήτημα γίνεται ευθέως εθνικό. Λέτε οι δικοί μας φοιτηταί αναρχοκομμουνισταί, να έχουν χορτάσει από τις φετινές καταλήψεις; Μακάρι. Τι θα γίνει όμως αν αποφασίσουν να μιμηθούν τους αμερικανούς, ευρωπαίους και λοιπούς καταληψίες συναδέλφους τους; Έχουμε και ευρωεκλογές. Η εικόνα αυτή θα ζημιώσει την παράταξή μας.

Και τι θα κάνουμε μετά; Θα βάλουμε τον Χρυσοχοΐδη να επανασυστήσει για 4η φορά την πανεπιστημιακή αστυνομία;
Να με συγχωρείτε για το όλο θάρρος μου.
Είμαι βέβαιος ότι τα εσωτερικά αλλά και τα διεθνή ζητήματα τα έχετε υπόψιν σας, και θα μπορέσετε ακόμη και στη δύσκολη τούτη συγκυρία να μας οδηγήσετε με ασφάλεια και επιτυχία, σταθερά εις την σωστή πλευρά της ιστορίας. Ως άλλος Λεωνίδας φυλάττετε Θερμοπύλας και εκφράζω την πεποίθησίν μου ότι θα τα καταφέρετε εξίσου καλά.

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,
Μακάρι ο Μεγαλοδύναμος να μας Δίνει μάτια, να βλέ­πουμε πόσα καλά έχετε κάνει για τον τόπο, και να τα αναγνωρίζουμε.

με απεριόριστη εκτίμηση,

Μιλτιάδης Κυανός,

γνήσιο τέκνο της γαλάζιας παρατάξεως

08-05-24