Κατατέθηκε τελικά προς ψήφιση στη Βουλή το σχέδιο νόμου “Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις” που τριχοτομεί και καταργεί το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Το προηγούμενο διάστημα οι φορείς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Λαμίας ζητούσαν την ίδρυση πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας ως απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, αντί να στηρίζουν και να ζητούν την αναβάθμιση του υφιστάμενου ΤΕΙ.

Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου και το υπουργείο Παιδείας, δια στόματος Γαβρόγλου, τους αντάμειψε με “τρία” πανεπιστήμια, μιας και θα λειτουργούν στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τμήματα από τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Γεωπονικό και Θεσσαλίας στη θέση του καταργούμενου ΤΕΙ. Μάλιστα, ο Γαβρόγλου χαρακτήρισε “τυχερή” την Περιφέρεια, αφού θα έχει τμήματα όχι από ένα αλλά από τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι η ομάδα εργασίας, που θα εξετάσει τη δυνατότητα ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας θα πρέπει να έχει υπόψη ότι για να στηθεί ένα πανεπιστήμιο χρειάζονται 25 χρόνια. Μέχρι τότε… ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.