Πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου την Πέμπτη 12 Δεκέμβρη, στις οποίες η παράταξή μας, η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, κέρδισε μια (1) έδρα και αύξησε τις δυνάμεις της (207 ψήφοι από 185 πέρυσι), δίδοντας μια σκληρή μάχη τόσο έναντι της αντιλαϊκής καταιγίδας της δεξιάς κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και απέναντι στο αντιδραστικό μπλοκ των παρατάξεων του υποταγμένου συνδικαλισμού (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ /ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ ή ΠΑΣΚ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ).

Αυτές οι γραφειοκρατικές παρατάξεις επεδίωκαν να μετατρέψουν ακόμα και τα Δ.Σ του σωματείου σε… μυστικοσυμβούλια(!), για να συγκαλύψουν τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές μελών και φίλων τους που καταπατούσαν θεμελιώδη εργασιακά και συλλογικά δικαιώματα. Η σθεναρή αντίθεσή μας σε αυτό το επικίνδυνο κλίμα εκτράχυνσης και αντιδημοκρατικής λειτουργίας των συλλογικών οργάνων του σωματείου και η αποκάλυψη του προεξάρχοντα ρόλου σε αυτόν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της παράταξης «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ», ανάγκασαν την εν λόγω παράταξη …να μην κατέβει στις εκλογές(!), μπροστά στη γενική αποδοκιμασία της απαράδεκτης στάσης της.

Αξίζει να τονίσουμε ότι απέναντι σε αυτό το αντιδραστικό κλίμα αντιστάθηκε μόνο η παράταξή μας, κοινοποιώντας τις πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις των προαναφερόμενων γραφειοκρατικών παρατάξεων, καταδικάζοντας τις αντιδραστικές πρακτικές τους, ενημερώνοντας τη βάση και αναδεικνύοντας την ανάγκη της περιφρούρησης των βασικών δημοκρατικών συνδικαλιστικών αρχών, εργασιακών δικαιωμάτων και συλλογικών κατακτήσεων, σε μια περίοδο μάλιστα θεσμοθέτησης της συνδικαλιστικής φίμωσης και καταστολής του λαϊκού κινήματος.

Η μη κάθοδος στις εκλογές του σωματείου της προαναφερόμενης παράταξης, αναδιάταξε το φετινό εκλογικό χάρτη , με δεδομένο ότι πέρυσι η παράταξη αυτή είχε μια έδρα στην ΕΛΜΕ και τα δυο προηγούμενα χρόνια δυο έδρες. Επίσης φέτος η προσέλευση ήταν αυξημένη (1552 έγκυρα), συγκριτικά με πέρυσι (1462).

Ο νέος εκλογικός χάρτης, όπως διαμορφώθηκε στις φετινές εκλογές, είναι ο εξής:

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: 207 ψήφοι και 1 εδρα (πέρυσι: ψήφοι 185 και 1 έδρα)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ /ΣΥΝΕΚ: 2 έδρες και ψήφοι 392(πέρυσι: ψήφοι 312 και 2 έδρες)

ΠΕΚή ΠΑΣΚ: 2 έδρες και ψήφοι 241(πέρυσι: ψήφοι 217 και 2 έδρες)

ΠΑΜΕ/ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: 1 έδρα και ψήφοι:221 (πέρυσι: ψήφοι 229 και 2 έδρες)

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: 1έδρα και ψήφοι 162 (πέρυσι: ψήφοι 132 και 1 έδρα)

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ: 1 έδρα και ψήφοι 168(πέρυσι: ψήφοι 116 και καμία έδρα)

ΔΑΚΕ/ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ: 1 έδρα και ψήφοι 161( πέρυσι: ψήφοι 116 και καμία έδρα)