Παραμονή Πρωτοχρονιάς, στις 31 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση του «Στεκιού του Βιολογικού» του αναρχικού χώρου, στο τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.
Οι αστυνομικές δυνάμεις, παραμονή Πρωτοχρονιάς, έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο του Παπαϊωάννου, πρύτανη του ΑΠΘ, για τη δημιουργία Βιβλιοθήκης της Σχολής Θετικών Επιστημών και στην συνέχεια ο ίδιος συνεχάρη την αστυνομία και την κυβέρνηση για αυτή τους τη δράση.

Μόνο υποκριτικό είναι το ενδιαφέρον για την δημιουργία βιβλιοθήκης της ΣΘΕ, όταν όλες οι σχολές της ΣΘΕ παρουσιάζουν μεγάλη έλλειψη αιθουσών, όταν ολόκληρα τμήματα στεγάζονται στις αίθουσες άλλων. Κυβέρνηση και Πρυτανεία όσο και αν θέλουν να προβάλουν ότι οι ενέργειες αυτές είναι για το καλό των φοιτητών/τριών, μας το έχουν κάνει ξεκάθαρο ότι θέλουν να σπάσουν κάθε είδους κινητοποίηση και πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Η πολιτική της σιδερένιας πυγμής και της τρομοκρατίας συνεχίζεται. Όπως και πέρυσι απέναντι στις κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος με την καταστολή από την ΕΛΑΣ, όπως και τώρα με την παρουσία της αστυνομίας σε κάθε γωνιά της πόλης. Φαίνονται για άλλη μια φορά οι προθέσεις της κυβέρνησης, τη στιγμή που ο κόσμος πεθαίνει χωρίς ΜΕΘ, που πεθαίνει στους διαδρόμους των νοσοκομείων σε ένα κατεστραμμένο ΕΣΥ, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο. Τη στιγμή που τα τριτοβάθμια ιδρύματα στενάζουν και κόβεται κόσμος από τα δημόσια πανεπιστήμια, που βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη, η κυβέρνηση μπαίνει στο ΑΠΘ με σκοπό την τρομοκράτηση των φοιτητών.

Η Φοιτητική Πορεία καταγγέλλει την εισβολή της ΕΛΑΣ.

Μόνο οι φοιτητικοί σύλλογοι θα υπερασπιστούν το πανεπιστημιακό άσυλο και τα δικαιώματα των φοιτητών/τριών, του φοιτητικού κινήματος, την ανεμπόδιστη πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα.

Όλοι στον αγώνα για δημόσια και δωρεάν παιδεία.