Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ν. Ηρακλείου, κατέθεσε στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηρακλείου ψήφισμα, το οποίο με επιμέρους τροποποιήσεις εγκρίθηκε από την πλειοψηφία, και έγινε ψήφισμα της ΕΛΜΕ Ηρακλείου. Δημοσιεύουμε παρακάτω το ψήφισμα αυτό.

Ψήφισμα του Δ.Σ.
της ΕΛΜΕ Ηρακλείου

Καταγγέλλουμε την άφιξη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την αναβάθμιση και λειτουργία των βάσεων του θανάτου στη χώρα μας
Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου καταγγέλλει την «επίσκεψη» του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, Πομπέο, στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Βαλκάνια και σε συνθήκες όξυνσης του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού, ιδιαίτερα μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας στην ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής.
Στη βάση αυτή, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο παραχωρεί «γη και ύδωρ» στους στυλοβάτες της αντιλαϊκής πολιτικής των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της τρομοκράτησης των λαών, αλλά επιπλέον εξαγνίζει την πολιτική του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού που ευθύνεται όχι μόνο για το έγκλημα της εισβολής και Κατοχής της μισής Κύπρου, αλλά και για τη μεταπολεμική καταστολή του λαϊκού κινήματος, την επτάχρονη χούντα κλπ.
Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, εκφράζοντας τα ειρηνόφιλα αισθήματα της βάσης του κλάδου και τιμώντας τον αδιάλειπτο αντιϊμπεριαλιστικό αγώνα του λαού μας, καταδικάζει την επίσκεψη στη χώρα μας του εκπροσώπου του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού, τον κρίνει «ανεπιθύμητο» και καλεί τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να συστρατευθούν στον αγώνα για την κατοχύρωση της Ειρήνης-Φιλίας και Διεθνιστικής Συνεργασίας των λαών
Διεκδικούμε:

  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι Αμερικανό-Νατοϊκές βάσεις στον τόπο μας
  • Να μην υπογραφεί η συμφωνία αναβάθμισης των Βάσεων του θανάτου
  • Καμία εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα
  • Έξω το ΝΑΤΟ από τη χώρα μας και τα Βαλκάνια
  • Κάτω η πολιτική της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας
  • Ειρήνη-φιλία-διεθνιστική συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των λαών