• Η νέα σχολική χρονιά να σηματοδοτήσει τη μαζική αντίσταση μας στην ολομέτωπη επίθεση
  • Καμιά ανοχή στην πολιτική της ακρίβειας- φτώχειας – λαϊκής εξαθλίωσης
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις
  • Καμιά εφαρμογή του «νέων» μέτρων της ατομικής αξιολόγησης
  • Μαζικοί διορισμοί – να καλυφθούν όλα τα κενά -μονιμοποίηση των αναπληρωτών – να ληφθούν μέτρα υποστήριξης των αναπληρωτών (στέγη -σίτιση -μεταφορά) – καμιά κατάργηση ολιγομελών τμημάτων
  • Καμιά εφαρμογή του νομοθετικού εκτρώματος Χατζηδάκη -τα συνδικαλιστικά δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα
  • Καλούμε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ να προκηρύξει άμεσα Γ.Σ. και να καλέσει την ΟΛΜΕ να συγκαλέσει τη Γ.Σ. των προέδρων και να προκηρύξει απεργία άμεσα.

Συνάδελφοι, ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά και καλή δύναμη, μπροστά στην άγρια πολιτική της ακρίβειας, της φτώχειας, της ενεργειακής κρίσης, της δραματικής μείωσης της αγοραστικής δύναμης του μισθού, των δυσβάσταχτων ανατιμήσεων, που καθιστούν πολυτέλεια ακόμη και την αγορά βασικών ειδών πρώτης ανάγκης.


Τα επιδόματα ψίχουλα που συμπορεύονται με τους μισθούς πείνας, με τις απολύσεις και τη λαϊκή τρομοκράτηση απλώς επιβεβαιώνουν τον βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής που εφαρμόζεται από τη δεξιά κυβέρνηση και στηρίζεται από όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Για τον λόγο αυτό, ο μοναδικός δρόμος για το συνδικαλιστικό και ευρύτερα λαϊκό κίνημα είναι η Μαζική Αντίσταση των εργαζομένων πρώτα και κύρια μέσα από τα σωματεία τους, τα οποία πρέπει να λειτουργούν ως ισχυρά συλλογικά μέσα πάλης και διεκδίκησης. Στη βάση αυτή, έχουν μεγάλες ευθύνες οι κυρίαρχες παρατάξεις (ΔΑΚΕ-ΠΕΚ-ΣΥΝΕΚ). Οι δυνάμεις της συνδ. υποταγής, που σιωπούν ή απέχουν από τις κινητοποιήσεις, βρίσκουν τη.. φωνή τους στα κλιμάκια της κορυφής, στους εκλογικούς συχετισμούς των συνεδρίων και των Δ.Σ. των σωματείων. Η φωνή της βάσης όμως, η πάλη της και οι δυναμικές διεκδικήσεις της- που καθόρισαν ανέκαθεν και θα καθορίζουν πάντα τις εξελίξεις που μας αφορούν, το εύρος και το βάθος όλων των κατακτήσεών μας- βρίσκει τη δυναμική της στο τοπίο των αγώνων. Σε αυτόν τον δρόμο της αταλάντευτης συλλογικής πάλης και διεκδίκησης καλούμε τους συναδέλφους, τονίζοντας πως:

ΜΟΝΟ Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ-ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ- ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ