Καταγγελία του απαράδεκτου αποκλεισμού μαθητών ΓΕΛ από τις πανελλαδικές εξετάσεις

Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη την ενέργεια των εργοδοτών στα Χανιά, που εμπόδισαν εργαζόμενους μαθητές του εσπερινού ΓΕΛ Χανίων να συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς αρνήθηκαν να τους επιτρέψουν να ασκήσουν το κατοχυρωμένο δικαίωμά τους της άδειας.
Επίσης καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό του Υπουργείου Παιδείας που με την υποκριτική του ανακοίνωση επικρίνει τάχα τους συγκεκριμένους εργοδότες χωρίς καμία δέσμευση επίλυσης του ζητήματος. Η ηγεσία του Υπουργείου, με το γνωστό ύφος του πολιτισμένου… ειρηνοποιού, καλεί τους αφοπλισμένους από τη δική τους πολιτική εργαζόμενους να λύσουν ατομικά το πρόβλημά τους. Η πρακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστή. Ασύστολη δημαγωγία με διπλό στόχο. Από τη μία την υπονόμευση των λαϊκών δικαιωμάτων και διαθέσεων αντίστασης και, από την άλλη υπηρέτηση και προσαρμογή στις επιταγές της ντόπιας πλουτοκρατίας, του ΟΟΣΑ και της ΕΕ για τη διείσδυση και διεύρυνση της κερδοφορίας του μεγάλου μονοπωλιακού κεφαλαίου στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.
Η Αγωνιστική Παρέμβαση εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου τονίζει ότι η παρεμπόδιση του μορφωτικού δικαιώματος είναι μία μόνο από τις εκδηλώσεις της συνολικής επίθεσης στα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, όπως φανερώνεται στην εδραίωση του καθεστώτος της ελαστικής εργασίας, στους μισθούς και τις συντάξεις της εξαθλίωσης -ιδίως των νέων εργαζομένων-, στην ενίσχυση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, στην υπονόμευση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, στην επιβολή του καθεστώτος της εργασιακής ζούγκλας με το προσοντολόγιο.
Η αντιλαϊκή αυτή επίθεση φέρει τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεχίζει τον βάρβαρο δρόμο της αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων των προκατόχων της, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δίπλα στις αστικές κυβερνήσεις, στυλοβάτης της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, στέκεται και ο γραφειοκρατικός κυβερνητικός συνδικαλισμός -παλιός και νέος-, ο οποίος υποσκάπτει σταθερά στα σωματεία την ανάπτυξη της συλλογικής αντίστασης και πάλης των εργαζομένων, βάζοντας εμπόδια στην ανάπτυξη ενός πλατιού λαϊκού μετώπου που θα ορθώσει τείχος στην αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-Ολιγαρχίας.
Καλούμε την ΕΛΜΕ να καταδικάσει το γεγονός της στέρησης του μορφωτικού δικαιώματος των εργαζόμενων μαθητών στα Χανιά και γενικά την αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-Ολιγαρχίας.
Καλούμε την ΟΛΜΕ να παρέμβει άμεσα για την εξασφάλιση του δικαιώματος συμμετοχής των εργαζόμενων μαθητών στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2018-2019.
Απαιτούμε από το Υπουργείο να διασφαλίσει τη δυνατότητα στους συγκεκριμένους μαθητές του εσπερινού ΓΕΛ Χανίων να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις του τρέχοντος έτους 2018-2019.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο να καταγγέλει στο σωματείο του κάθε φαινόμενο εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ
ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ

Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ