Με ισχυρή έκρηξη στο αεροδρόμιο του Άντεν -προσωρινής πρωτεύουσας της Υεμένης- στη νότια Υεμένη συνοδεύτηκε η άφιξη της νέας «κυβέρνησης ενότητας», που συγκροτήθηκε στις 18 Δεκέμβρη στη Σαουδική Αραβία, με τις ευλογίες της κυβέρνησης του Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν και τη συμμετοχή πρώην αυτονομιστών. Από τις εκρήξεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16 άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 60, μεταξύ των οποίων ο κυβερνήτης του Άντεν και ο υφυπουργός Μεταφορών. Ακολούθησαν ανταλλαγές πυρών υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Το σαουδαραβικό δίκτυο «Al Arabiya» τόνισε πως οι αξιωματούχοι της νέας κυβέρνησης, που ορκίστηκαν ενώπιον του φιλο-σαουδάραβα Προέδρου της χώρας, Μανσούρ Χάντι, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, είχαν προηγουμένως μεταφερθεί σώοι στο Προεδρικό Μέγαρο του Άντεν. Ακολούθησαν δηλώσεις μελών της νέας κυβέρνησης, που κατηγόρησαν Σιίτες αντικαθεστωτικούς ενόπλους Χούτι πως εξαπέλυσαν την επίθεση με πυραύλους.

Στην «κυβέρνηση ενότητας» συμμετέχουν μέλη της πρώην κυβέρνησης του προέδρου Χάντι και οι αυτονομιστές του νότου. Ωστόσο οι δύο αυτές πλευρές έχουν στο παρελθόν συγκρουστεί. Η Σαουδική Αραβία, που εμπλέκεται στην πολεμική σύγκρουση στην Υεμένη, διαπραγματεύτηκε μια συμφωνία μοιράσματος της εξουσίας, όχι για να εξασφαλιστεί η ειρήνη και η ενότητα της χώρας, αλλά για να διατηρήσει την ενότητα του συνασπισμού που μάχεται κατά των Χούτι που ελέγχουν το βόρειο τμήμα της Υεμένης. Προφανώς πρόκειται για μια εξέλιξη που θα κλιμακώσει την πολεμική σύγκρουση, που πυροδοτείται από την Σαουδική Αραβία και τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που εποφθαλμιούν την Υεμένη, με όλες τις τραγικές συνέπειες που όλα αυτά τα χρόνια υπομένει ο λαός της.