Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στο μετρό του Λονδίνου εξήγγειλαν απεργία στις 15 Μαρτίου, καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμη συμβιβαστική λύση για το συνταξιοδοτικό, τις θέσεις εργασίας και τις συμβάσεις, όπως ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες το συνδικάτο RMT. «Τα μέλη μας δεν θα αποδεχτούν ποτέ την απώλεια θέσεων εργασίας, τις επιθέσεις στις συντάξεις τους ή τις αλλαγές στις εργασιακές συνθήκες, με σκοπό να πληρώσουν εκείνοι την περικοπή στη χρηματοδότηση, μια πολιτική απόφαση της κυβέρνησης», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του RMT, Μικ Λιντς, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Παράλληλα, συνδικάτα του νοσηλευτικού προσωπικού σκοπεύουν να κλιμακώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους για αυξήσεις μισθών. Το RCN (Royal College of Nursing) προκήρυξε 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της 1ης Μαρτίου. Προειδοποίησε ότι σε αυτήν την κινητοποίηση θα συμμετάσχει το νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται σε Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και άλλες υπηρεσίες που είχαν εξαιρεθεί τις προηγούμενες φορές. «Μέχρι τώρα, ζητούσαμε από χιλιάδες μέλη μας να εξακολουθήσουν να εργάζονται κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων. Πλέον όμως είναι σαφές ότι αυτό απλώς παρατείνει τη διαμάχη (με την κυβέρνηση)», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου, Πατ Κάλεν, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα υπάρξει τομέας του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) που θα μείνει ανεπηρέαστος.

Το συνδικάτο RCN υπογραμμίζει πως οι νοσηλευτές έχουν υποφέρει εδώ και μια δεκαετία λόγω των χαμηλών μισθών που υποχρέωσαν χιλιάδες να αλλάξουν δουλειά. Αξιώνει αυξήσεις μισθών κατ’ αναλογία με τον πληθωρισμό, ο οποίος έχει φθάσει στο χειρότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών στη Βρετανία.