Επιδεινώνεται ραγδαία η ζωή των λαϊκών στρωμάτων στον Λίβανο, όπου κλιμακώνεται η οικονομική και πολιτική κρίση. Διαδηλωτές έσπασαν τις βιτρίνες τραπεζών στη Βηρυτό και άναψαν πύρινα οδοφράγματα έξω από αυτές, ενώ έκλεισαν και δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στους άτυπους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στις αναλήψεις μετρητών, καθώς και για τη ραγδαία επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση της χώρας.

Από το 2019, όταν κατέρρευσε ο χρηματοοικονομικός τομέας της χώρας, η λιβανέζικη λίρα έχει χάσει περισσότερο από το 98% της αξίας της. Η ισοτιμία της έφτασε περίπου 80.000 λίρες προς ένα δολάριο. Ήδη περισσότερο από το 80% του πληθυσμού της χώρας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Από το 2021 οι λιβανέζικες αρχές έχουν καταργήσει τις κρατικές επιδοτήσεις στα καύσιμα και σε βασικά προϊόντα, όπως το αλεύρι και τα φάρμακα.

Την ίδια ώρα ο Χασάν Νασράλα, ηγέτης της σιιτικής πολιτικοστρατιωτικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ», προειδοποίησε τις ΗΠΑ να μην προχωρήσουν τα σχέδιά τους «για περαιτέρω βύθιση του Λιβάνου στο χάος». Τόνισε πως η οργάνωσή του δεν θα κάτσει να βλέπει την κατάσταση με σταυρωμένα χέρια αλλά «θα απλώσει το χέρι» για να νιώσουν και οι ΗΠΑ πόνο, «ακόμα κι αν το κόστος είναι ένας πόλεμος με το αγαπημένο σας Ισραήλ».