Δίπλα στους αγρότες σε όλη την Ευρώπη, μια σειρά κλάδων εργαζομένων πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις με διάρκεια και μαζικότητα σε διάφορες χώρες .

Γερμανία:
Η νέα χρονιά μπήκε δυναμικά στη χώρα, με τους αγρότες να περικυκλώνουν με τα τρακτέρ τους το Βερολίνο. Ωστόσο αντί το απεργιακό κύμα να κοπάσει ο ένας κλάδος μετά τον άλλον κατεβαίνουν σε απεργίες διαρκώς από τις αρχές του 2024.
Ξεκίνησαν οι μηχανοδηγοί αλλά οι απεργιακές κινητοποιήσεις γενικεύτηκαν σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, τραμ, Μετρό). Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ διεκδικούν αυξήσεις μισθών, μεγαλύτερα διαλείμματα ανάμεσα στις βάρδιες και περισσότερη άδεια μετ’ αποδοχών. Στο Βερολίνο οι εργαζόμενοι στα δημόσια ΜΜΜ απαιτούν μεταξύ άλλων μεγαλύτερο διάστημα ανάπαυσης από βάρδια σε βάρδια, αύξηση των ημερών των αδειών και μεγαλύτερο επίδομα διακοπών, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού.

Στη συνέχεια προχώρησε σε απεργία το προσωπικό ασφαλείας έντεκα γερμανικών αεροδρομίων και συνέχισαν οι εργαζόμενοι της Lufthansa και συγκεκριμένα το προσωπικό εδάφους της εταιρείας. Τα βασικά τους προβλήματα, σύμφωνα με το συνδικάτο τους, είναι οι σοβαρές ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό και τα άλυτα ακόμη μισθολογικά ζητήματα, με τη Lufthansa να μην έχει προχωρήσει ακόμη σε μισθολογικές αυξήσεις για το προσωπικό εδάφους, δηλαδή για περίπου 25.000 εργαζομένους.

Γαλλία :
Απεργία και διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Γαλλίας οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί, καταγγέλλοντας ότι «το δημόσιο σχολείο κινδυνεύει!» και ζητώντας να αποσυρθούν μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση μεγαλώνει τον «διαχωρισμό» μαθητών και σχολικών μονάδων.
Στις διαδηλώσεις τους ζητούν βελτίωση των συνθηκών εργασίας στα σχολεία, καλύτερους μισθούς και στήριξη του δημόσιου σχολείου.

Φινλανδία :
Απεργιακές κινητοποιήσεις εξελίσσονται τις τελευταίες μέρες στη Φινλανδία που διοργάνωσαν η Κεντρική Οργάνωση Φινλανδικών Συνδικάτων (SAK) και η Φινλανδική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών (STTK), το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Δημόσιο και Κοινωνικό Τομέα (JHL) και στις Υπηρεσίες (PAM).
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν το νομοσχέδιο εργασιακής «μεταρρύθμισης» που παρουσίασε η κυβέρνηση, το οποίο προβλέπει περιορισμό των γενικών απεργιών, την προώθηση τοπικών μισθολογικών συμφωνιών, τη διευκόλυνση της απόλυσης εργαζομένων, περικοπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, μείωση των επιδομάτων ανεργίας κ.ά.
Οι εργαζόμενοι σε τράπεζες, αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ξενοδοχεία και εστιατόρια, πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία.
48ωρες απεργίες πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι σε πολλές βιομηχανικές επιχειρήσεις, οι ταχυδρομικοί, οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια και τις αερομεταφορές, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στους παιδικούς σταθμούς και στην Προσχολική Αγωγή, στην Κοινωνική Πρόνοια, Υγεία και Εκπαίδευση.