Συνεχίζεται η τρίμηνη οικονομική καμπάνια (Δεκέμβρη – Φλεβάρη) που αποφάσισε η Κ.Ε. του κόμματος. Έχουμε ήδη διανύσει το μισό χρονικό διάστημα της οικονομικής μας εξόρμησης και πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, κομματικές οργανώσεις και σύντροφοι, για την κάλυψη του οικονομικού μας πλάνου.

Κομμάτι αναπόσπαστα δεμένο με το λαό, το Μ-Λ ΚΚΕ, με τα μέλη του να βιώνουν τα προβλήματα, τις δοκιμασίες και τις αγωνίες που περνούν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, δίνει ακούραστα, με αδιάκοπες προσπάθειες τη συμβολή του στους αγώνες του λαού μας. Προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι η αδιάλειπτη στήριξη και ενίσχυση της κομματικής δουλειάς μας, των πολιτικών δραστηριοτήτων μας, της έκδοσης της εφημερίδας και των άλλων εντύπων μας, των ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ. Το τελευταίο διάστημα το κόμμα μας ενίσχυσε τις δραστηριότητές του με το άνοιγμα νέων χώρων πολιτικής και πολιτισμού, που αγκαλιάστηκαν θερμά από εκατοντάδες αγωνιστές (ΣΗΜΑ- Αθήνα, ΠΥΞΙΔΑ – Θεσσαλονίκη, ΣΦΗΝΑ – Γιάννενα), οι οποίοι όμως σημαίνουν μεγάλα λειτουργικά έξοδα. Μπροστά μας ανοίγονται και αυτήν τη χρονιά πολλά πεδία πάλης. Πρώτα-πρώτα στο εργατικό-λαϊκό μαζικό κίνημα, όπου πάντα είναι στραμμένο και το κύριο βάρος της κομματικής μας δουλειάς και όπου η ανάγκη οργάνωσης, μαζικοποίησης και ανασυγκρότησης του κινήματος είναι κρίσιμη και επιτακτική. Πέρα απ’ αυτήν τη θεμελιώδη δραστηριότητά μας έχουμε μπροστά μας το 2019 τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, για τις οποίες το Μ-Λ ΚΚΕ πρέπει να προετοιμασθεί.

 Πρωταρχική, ασφαλώς, είναι η πολιτική και ιδεολογική προετοιμασία του κόμματος για να αντιπαρατεθεί και να αντικρούσει την πολιτική και τα ιδεολογήματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των άλλων αστικών και ρεφορμιστικών κομμάτων, για να αναδείξει και διαδώσει τις πολιτικές θέσεις του και να καλέσει σε λαϊκή συσπείρωση και μαζικό αγώνα ενάντια στην πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας, ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και για την έξοδο από την ΕΕ. Η πολιτική μάχη προϋποθέτει αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η μνημονιακή καταιγίδα έριξε στα Τάρταρα μεγάλα τμήματα του λαού μας και πρώτα απ’ όλα τα φτωχά εργαζόμενα και άνεργα κομμάτια του. Ως εκ τούτου απευθυνόμαστε σε βιοποριστές ή άνεργους που ασφυκτιούν οικονομικά. Ωστόσο, εμείς και οι πολιτικοί μας φίλοι και υποστηρικτές ποτέ δεν δειλιάσαμε στις δυσκολίες. Αντίθετα, αυτές αποτέλεσαν κίνητρα για νέο πείσμα και αποφασιστικότητα.

Εμείς ζητάμε “λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους”, που σημαίνει ότι με το κουπόνι στο χέρι ανοιγόμαστε πλατιά στον κόσμο της εργασίας και της ανεργίας, ζητώντας να μας στηρίξει και να αναγνωρίσει στο Μ-Λ Κίνημα:

– Πάνω από μισό αιώνα ανιδιοτελούς πολιτικής προσφοράς.

-Το γεγονός ότι στηριζόμαστε αποκλειστικά στις δυνάμεις μας.

– Ότι στις σημερινές συνθήκες χρειάζεται ένα γερό και αυτοδύναμο κομμουνιστικό κόμμα.

Ζούμε σε μια περίοδο όπου φουντώνουν τα παντοειδή σκάνδαλα και τα δυο παλιά αστικά κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχουν “βουτήξει” κοντά μισό δις από τον κρατικό κορβανά, ενώ όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα αποφασίζουν και μοιράζουν μεταξύ τους τον μόχθο των εργαζομένων “τσεπώνοντας” εκατομμύρια ευρώ. ΟΛΟΙ τους. Σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω το Μ-Λ ΚΚΕ αρνήθηκε για λόγους αρχής, τιμής και αξιοπρέπειας κάθε κρατική επιχορήγηση, προτιμώντας να απευθύνεται με καθαρό πρόσωπο στους εργαζόμενους και το λαό.

Ακριβώς γιατί πιστεύουμε ότι η οικονομική εξάρτηση θα έφερνε την πολιτική υποταγή αλλοιώνοντας την κομμουνιστική φυσιογνωμία μας.

Είμαστε ένα κόμμα που από θέση αρχής πάντα αντιτάχθηκε στις επιδοτήσεις από το κράτος και αυτοδύναμα αντιμετωπίζει τα οικονομικά του. Αυτό θα επιδιώξουμε να κάνουμε και τώρα για να δώσουμε τις μάχες, γνωρίζοντας ότι με τις συνέπειες που έχει συσσωρεύσει η οικονομική κρίση και η πολιτική των μνημονίων πάνω στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, αυτή η προσπάθεια έχει σήμερα πολλαπλάσιες δυσκολίες από ό,τι παλιότερα.

Έχοντας πλήρη συνείδηση αυτής της κατάστασης, αλλά και την πεποίθηση ότι στο Μ-Λ ΚΚΕ, στην πολιτική του οι εργαζόμενοι αναγνωρίζουν έναν συνεπή αγωνιστή των συμφερόντων τους, βρισκόμαστε ήδη στο μέσο της  τρίμηνης οικονομικής καμπάνιας με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Μ-Λ ΚΚΕ, που θα του επιτρέψει να δώσει με καλύτερους όρους τις πολιτικές μάχες της επόμενης περιόδου.

   Απευθυνόμαστε με αυταπάρνηση και ανυστεροβουλία στον κόσμο της Αριστεράς.

Απευθυνόμαστε σ’ όλους όσους πιστεύουν ότι μια μικρή συνδρομή τους πιάνει τόπο στις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος και ο λαός μας.