Ένας εξαιρετικός άνθρωπος, υπόδειγμα στην αριστερά, στέλεχος του Μ-Λ ΚΚΕ, η Ασπασία ∆εµερούκη δίνει εδώ και τρεις βδομάδες τη δική της μάχη για τη ζωή σε νοσοκομείο της Αθήνας. Προσβεβλημένη από τον ιό της γρίπης νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση και το πείσμα της την κρατάει στη ζωή.

Η Ασπασία ∆εµερούκη γεννήθηκε το Φλεβάρη του 1956 στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας από οικογένεια ψαράδων. Από μαθήτρια αγάπησε τα βιβλία και τη γνώση τους.

Η μεταπολίτευση τη βρίσκει φοιτήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή του Παν/µίου Ιωαννίνων. Χωρίς δισταγμό, αν και από συντηρητική οικογένεια, εντάσσεται στο κουμμουνιστικό κίνησα και από το 1976 προσχωρεί στο Μ-Λ ΚΚΕ, όπου αναδείχνεται σε σημαντικό στέλεχος στον τομέα της εκπαίδευσης. Εκατοντάδες μαθητές της Ασπασίας έχουν περάσει στα Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας και έχουν σταδιοδρομήσει σε σημαντικούς τομείς της κοινωνίας. Η Ασπασία παντρεύεται το 1983 το σύντροφο Θανάση Τσιριγώτη με τον οποίο έχουν ένα γιο, το σύντροφο Δημήτρη. Η Ασπασία αγαπάει το διάβασα, την καλή μουσική, το σινεμά και το θέατρο σε απόλυτο βαθμό και παροτρύνει τους μαθητές/μαθήτριες να κάνουν το ίδιο.

Γενναία, αποφασιστική και εξαιρετικά αξιοπρεπής σ’ όλες τις εκφάνσεις της ζωής της. Η Ασπασία αποτελεί σημαντικό στέλεχος του Μ-Λ ΚΚΕ το οποίο στηρίζει ανιδιοτελώς και ολοκληρωτικά σε δύσκολες στιγμές.

Το ίδιο έκανε µε λόγο και πράξη σ’ όσους μαθητές και μαθήτριές της είχαν ή έχουν οικονομική και κοινωνική ανάγκη. Με το παράδειγμά της προτείνει έναν αριστερό τρόπο θεωρίας και πράξης.

Ο Λαϊκός Δρόμος, οι συντάκτες του και όλοι οι σύντροφοί της στο Μ-Λ ΚΚΕ εύχονται να ξεπεράσει τα όποια προβλήματά της και να επανέλθει στην πρώτη γραμμή των αγώνων.