Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται μπροστά σε μια κρίσιμη μάχη. Ο κατακερματισμένος κόσμος των αναπληρωτών και οι μόνιμοι οφείλουν να παραταχθούν ενωμένοι. Είναι υποκριτικά τα «δάκρυα» του Γαβρόγλου για το «δικαίωμα στην εργασία όλων των κατηγοριών υποψηφίων», δικαίωμα που ο ίδιος καταργεί, με την εφαρμογή αυτή της πολιτικής. Στόχος και αυτού του νόμου, όπως και των προηγούμενων, είναι να σπάσει κάθε δυνατότητα συλλογικής στάσης και σκέψης και ο κάθε ένας με τον φάκελο των προσόντων του να ανταγωνίζεται τον διπλανό του, για μια θέση… στον ήλιο! Γιατί γνωρίζουν καλά οι κυρίαρχοι ότι έτσι μπορούν να διαχειριστούν και να επιβάλουν καλύτερα την πολιτική της αδιοριστίας, της χειραγώγησης, της κατηγοριοποίησης και της διάλυσης του δημόσιου σχολείου.

Απέναντι στο ερώτημα «ποιος έχει δικαίωμα στην εργασία» που διαρκώς θέτει το σύστημα και τα φερέφωνα του, να απαντήσουμε: ΟΛΟΙ!

Απέναντι στην αντίληψη του διαχωρισμού, των προσόντων και του ανταγωνισμού οφείλουμε να υπερασπιστούμε όσα μας ενώνουν: Το πτυχίο και την προϋπηρεσία που – ως κοινά κεκτημένα – είναι τα μόνα αντικειμενικά κριτήρια, για να εδραιωθεί πάνω τους η συλλογική στάση και πάλη για μόνιμους διορισμούς. Κάθε έννοια προσοντολογίου σηματοδοτεί το διαχωρισμό, σημαίνει ένα αέναο κυνήγι τίτλων, την οικονομική εξόντωση και τελικά την εργασιακή επισφάλεια για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Απέναντι στην πολιτική της διάσπασης, του ανταγωνισμού και εν τέλει της αδιοριστίας, που προωθεί το προσοντολόγιο, να αντιπαρατάξουμε την ενότητα και τον ανυποχώρητο αγώνα για την υπεράσπιση της εργασίας και του δημόσιου σχολείου.

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

Να αποσυρθεί άμεσα το αντιδραστικό νομοσχέδιο

– Καμία αποδοχή του Προσοντολογίου

– Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών, με κριτήριο το χρόνο κτήσης του πτυχίου και την προϋπηρεσία

– Να μονιμοποιηθούν όλοι οι Συμβασιούχοι

– Καμία Αξιολόγηση-Διαβάθμιση-Κατηγοριοποίηση

– Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική της αδιοριστίας, της πείνας και της αμορφωσιάς που επιβάλλει η Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ.

ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!