Λίγο πριν χαράξει η Κυριακή 19 Απρίλη του 2015 άφηνε την τελευταία του πνοή ο σ. Ισαάκ Ιορδανίδης, ο σπουδαίος κομμουνιστής, ο ακαταμάχητος υπερασπιστής των αρχών του μαρξισμού- λενινισμού, που πρω­τοστάτησε στο μεγάλο αγώνα των Ελλήνων επαναστατών κομ­μουνιστών ενάντια στην άλωση του ηρωικού ΚΚΕ από τη διαβρωτική ιδεολογία και πολιτική του ρεβιζιονισμού.

Έχοντας διαγράψει μια σκληρή αγωνιστική πορεία από την περίοδο της γερμανικής κατοχής, των εμφυλιακών και μετεμφυλιακών χρόνων, ως την εποχή της χούντας και της μεταπολίτευσης, ακλόνητα παρών και σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης του λαού μας, με τη μορφή του να τη θυμόμαστε να διαδηλώνει -παρά το μεγάλο της ηλικίας του- μέσα στις πορείες των μνημονίων και ως το τέλος της ζωής του, ο σ. Ισαάκ ήταν και παραμένει το παράδειγμα ενός ξεχωριστού κομμουνιστή που ενέπνευσε και θα εμπνέει τις νεότερες γενιές. Αγέρωχος πέρασε μέσα από όλες τις αγριότητες και τις αντικομμουνιστικές διώξεις του φασισμού και της ντόπιας αντίδρασης σε βάρος των κομμουνιστών και για το υψηλό αγωνιστικό ανάστημα και κομμουνιστικό φρόνημά του κρατήθηκε σχεδόν 20 χρόνια στα στρατόπεδα και στις εξορίες της Ικαρίας, της Μακρονήσου, του Αη Στράτη, των Κυθήρων, της Λέρου.

Ο σ. Ισαάκ μέσα σε αυτές τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, από την εξορία του Αη Στράτη ξεκίνησε τον αγώνα του ενάντια στο ρεβιζιονισμό, ο οποίος μετά το 20ό συνέδριο του ΚΚΣΕ το 1956 και μετά την πραξικοπηματική «6η ολομέλεια» του 1956 στο ΚΚΕ έκανε την καταστροφική έφοδό του στο επαναστατικό-ηρωικό ΚΚΕ. Σε αυτόν τον αγώνα έδωσε τη μεγάλη ιδεολογική και πολιτική συμβολή του για 60 σχεδόν χρόνια και έγινε πρωτοκτίστης του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος, έχοντας καθοριστικό ρόλο στη δημόσια εμφάνισή του μέσα από το περιοδικό «Αναγέννηση» και τις «Ιστορικές Εκδόσεις», στη συγκρότηση της «Συνεπούς Πολιτικής Αριστερής Κίνησης» (ΣΠΑΚ), στην έκδοση του «Λαϊκού Δρόμου» πριν τη δικτατορία και στη συνέχεια στην Οργάνωση Μαρξιστών Λενινιστών της Ελλάδας (ΟΜΛΕ), ενώ τις τελευταίες δεκαετίες της ζωής του αφιέρωσε όλες τις δυνάμεις του στο Μ-Λ ΚΚΕ.

Ο σ. Ισαάκ Ιορδανίδης άφησε στις νέες γενιές κομμουνιστών μια πολύτιμη κληρονομιά αγωνιστικής πράξης, απολογισμού της πάλης του επαναστατικού ΚΚΕ και του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος, ιδεολογικοπολιτικής πάλης για την υπεράσπιση των μαρξιστικών-λενινιστικών αρχών απέναντι στην επίθεση του ρεβιζιονισμού, που η μελέτη της και η αξιοποίησή της μας είναι εντελώς απαραίτητη για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος της Ελλάδας και ο καλύτερος τρόπος για να τον τιμούμε.

Στη δύσκολη περίοδο των διασπάσεων των δυνάμεων του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος, ο σ. Ισαάκ συνέχισε να δίνει τη συνεισφορά του, αποτιμώντας και βγάζοντας συμπεράσματα από την πορεία του, καταγράφοντας τον συνολικά θετικό απολογισμό του, επισημαίνοντας τα λάθη του και ενεργώντας ανάλογα, με στόχο την επανενοποίησή του και την ευρύτερη συσπείρωση των πραγματικών κομμουνιστών στην κατεύθυνση της μαρξιστικής-λενινιστικής ανασυγκρότησης του κομμουνιστικού κινήματος.