• Αντί για 3.000 (ΜΕΘ) που προβλέπει το ΕΣΥ, μόνον 557!
  • Τρομερές οι ελλείψεις ακόμη και σε μάσκες και σε διαγνωστικά υλικά!

Να γιατί καταφεύγουν στην καραντίνα και στην «ατομική ευθύνη».

Για να συγκαλύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες – ΕΕ, Κυβερνήσεις, έμποροι της υγείας – που οδήγησαν στην διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, αφήνουν το λαό μας να πληρώσει με την ζωή του τη νέα καταστροφική κρίση.

Οι πανδημίες δεν αντιμετωπίζονται με στρατούς και καραντίνες, αλλά με οργανωμένο και πλήρως στελεχωμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Ο ανύπαρκτος στην κρίση αυτή, ιδιωτικός τομέας Υγείας, καταρρίπτει κάθε νεοφιλελεύθερο δόγμα.

Το καπιταλιστικό – ιμπεριαλιστικό σύστημα μας πάει πίσω ολοταχώς στον κοινωνικό μεσαίωνα

  • Να μην πληρώσει ο λαός τη βάρβαρη πολιτική τους
  • Να δοθούν τώρα λεφτά για Δημόσια Δωρεάν Υγεία
  • Προσλήψεις, άμεσα, μόνιμου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού & προμήθεια ιατροφαρμακευτικού υλικού
  • Άνοιγμα Νοσοκομείων, Κλινικών και ΜΕΘ
  • Να μη καταστρατηγηθούν δικαιώματα και κατακτήσεις, μισθοί, θέσεις εργασίας κλπ, με πρόσχημα την κρίση.

Όπως δεν ήμασταν «όλοι μαζί» στα δέκα χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας, έτσι και τώρα – ο κόσμος της φτώχειας και ο κόσμος του πλούτου – δεν είμαστε «όλοι μαζί». Είμαστε απέναντι.

Με δεδομένη την κρατική ανευθυνότητα, παίρνουμε σήμερα τα μέτρα αυτοπροστασίας και ας ετοιμαστούμε για την δική μας επόμενη μέρα. Με αφύπνιση και χειραφέτηση από την ψεύτικη προπαγάνδα τους, με αλληλεγγύη, ενότητα και αγώνα για το δικό μας παρόν και μέλλον.

Καταγγέλλουμε το γεγονός, ότι ενώ όλες αυτές τις μέρες τα ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν με λογιών – λογιών κυβερνητικούς και καθηγητάδες, δεν έδωσαν τον λόγο σε έναν εκπρόσωπο των -κατά τα άλλα- «ηρώων της πρώτης γραμμής», των Ομοσπονδιών Νοσοκομειακών Γιατρών και Νοσηλευτών (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ).

ΠΛΗΡΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Κομματική Οργάνωση Ηπείρου – Κέρκυρας του Μ-Λ ΚΚΕ