Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ

Ενώ συμπληρώνονται φέτος 14 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Ε. Κορκονέα, η Ελλάδα ξεχειλίζει και πάλι από οργή για τον νεαρό 16χρονο Ρομά, που δέχθηκε σφαίρες αστυνομικών και χαροπαλεύει, την ίδια στιγμή που ο θάνατος του μικρού μαθητή στις Σέρρες δείχνει την αδιαφορία και την εγκληματική πολιτική εγκατάλειψης – υποβάθμισης – διάλυσης των Σχολείων, της Παιδείας, της Υγείας κλπ.

Η δολοφονία του Αλέξη πυροδότησε μία λαϊκή έκρηξη, καθώς η νέα γενιά και ο λαός είδαν την πιο ακραία έκφραση μιας αντιλαϊκής πολιτικής, που εκτός από το τσάκισμα εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, εκτός από τη συσσώρευση διαρκών οικονομικών σκανδάλων, εκτός από τη στέρηση της προοπτικής για τη νεολαία, έφτασε στο σημείο ακόμη και να δολοφονεί 15χρονα παιδιά.

Η κυβέρνηση της Ν. Δ. προκλητικά αποφυλακίζει τον δολοφόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενώ η ίδια πολιτική που όπλισε το χέρι του Κορκονέα, συνεχίζεται και εντείνεται ολοένα και περισσότερο. Με νέες δολοφονίες, όπως εκείνη του 26χρονου ακτιβιστή Βασίλη Μάγγου στο Βόλο, του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα, του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη ή με το θάνατο του μαθητή στις Σέρρες.

Η δεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιχειρώντας να επιβάλλει τον «νόμο και την τάξη», περνάει ένα σωρό μέτρα που τσακίζουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες. Η κρατική τρομοκρατία, η εγκληματική χρήση όπλων από τους αστυνομικούς και ο αυταρχισμός οξύνονται:

  • Με την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και τις επιχειρήσεις εισόδου της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στις σχολές.
  • Με τις συνεχείς αναίτιες επιθέσεις των ΜΑΤ σε φοιτητικές κινητοποιήσεις, ακόμα και σε συναυλία στη Θεσσαλονίκη, με τη στρατοπέδευση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ εδώ και μήνες
  • Με τη βίαιη είσοδο και καταστροφή δωματίων στις Φοιτητικές Εστίες της Αθήνας, όπου η αστυνομία πυροβόλησε μέρα μεσημέρι σε χώρο που κινούνταν φοιτητές, εργαζόμενοι και περαστικοί
  • Με την επίθεση στους απεργούς στη «Μαλαματίνα»
  • Με τις μαζικές δίκες για τις περυσινές κινητοποιήσεις.
  • Με τον νόμο Χατζηδάκη που ποινικοποιεί την απεργία και επιχειρεί να επιβάλλει κρατικό έλεγχο στα σωματεία των εργαζομένων.
  • Με τους πλειστηριασμούς και την παραβίαση του σπιτιού για την έξωση συνταξιούχου πριν λίγες μέρες και συνολικά
  • Με την καλλιέργεια ενός κλίματος φόβου, ανασφάλειας και τρομοκρατίας ολόκληρης της κοινωνίας, από τις συνεχείς καταγγελίες για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και υποκλοπές, με εκφράσεις όπως: «Έρχεται ο πιο δύσκολος χειμώνας μετά το 1942» και «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει», δια στόματος κυβερνητικών στελεχών.

Σήμερα, είναι ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για δημοκρατικά δικαιώματα και πολιτικές ελευθερίες, ενάντια στην πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας. Ενάντια στην εγκληματική πολιτική της ακρίβειας και της φτώχειας. Στην πολιτική αυτή, που τη στιγμή που αφήνει φέτος χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς τη δυνατότητα να αγοράσουν τα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, χωρίς ρεύμα και θέρμανση, λόγω της εκτόξευσης των τιμών στην ενέργεια και στα καύσιμα, κοροϊδεύει τον λαό με ψευτοεπιδόματα και «καλάθια». Με αυτή την πολιτική, της οποίας κομμάτι αποτελεί και η περιστολή βασικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, η κυβέρνηση επιχειρεί το συντριπτικό χτύπημα των κατακτήσεων σε εργασία, υγεία, παιδεία, πρόνοια, σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής.

14 χρόνια μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη, ο αγώνας ενάντια στην πολιτική της δολοφονικής πολιτικής και της τρομοκρατίας συνεχίζεται. Η συσπείρωση στους συλλόγους και τα σωματεία κόντρα σε θολούς και ακαθόριστους «συντονισμούς» και σεχταριστικές «πρωτοβουλίες», ο μαζικός, ενωτικός και οργανωμένος αγώνας, ενάντια στην τυφλή και μηδενιστική βία, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να βάλει φραγμό σε αυτή την πολιτική.

Ο μόνος δρόμος που μπορεί να δώσει ελπίδα στα όνειρα και τις προσδοκίες της γενιάς μας.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει

Παλλαϊκό μέτωπο αγώνα ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική


Στην Ηγουμενίτσα, το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση, την Τρίτη 6/12, 7μ.μ., στον Πεζόδρομο.