Ομαδικές απολύσεις σχεδιάζει η Διοίκηση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας, η οποία, την ίδια ώρα, σε μία προσπάθεια εκφοβισμού, έχει στήσει βιομηχανία αγωγών και μηνύσεων κατά συνδικαλιστικών στελεχών. Πιο συγκεκριμένα, η επιχείρηση κρατά εκτός παραγωγής 133 εργαζόμενους που δουλεύουν στο εργοστάσιο με συμβάσεις αορίστου χρόνου, με απώτερο στόχο να τους απολύσει και να λειτουργεί αποκλειστικά με εργαζόμενους μέσω εργολάβων. Η μεθόδευση αυτή, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ξεκίνησε από το 2016, το 2018 επέστρεψαν στη δουλειά, ωστόσο από τις αρχές του 2020 βρίσκονται και πάλι στον δρόμο.

Στις 14.5.2021 η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας (ΟΕΧΒΕ) είχε κηρύξει απεργία με αφορμή και τη συμμετοχή του Σωματείου Εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας, στο Υπουργείο Εργασίας, για τη διαπραγμάτευση των απολύσεων με την εργοδοσία, καταγγέλλοντας πως εδώ και 5 χρόνια η διοίκηση της Βιομηχανίας Λιπασμάτων Καβάλας «έχει ξηλώσει όλο το εργατικό δίκαιο με την ανοχή των ελεγκτικών οργάνων του Υπουργείου Εργασίας, ενώ ταυτόχρονα συσσωρεύει χρέη εκατομμυρίων προς τα δημόσια ταμεία».

Στις 9.6.2021 κατασκήνωσαν έξω από το Υπουργείο διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να φύγουν εάν δεν συναντηθούν με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη για το ζήτημα των απολύσεων.
Η διαμαρτυρία στο Υπουργείο είχε ως στόχο να καταδικάσει την ολιγωρία της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας που εθελοτυφλούν στο σκάνδαλο των Λιπασμάτων, το οποίο ο σημερινός Πρωθυπουργός και πρωτοκλασάτα στελέχη της Κυβέρνησης, ως αντιπολίτευση, είχαν καταγγείλει μέσα στη Βουλή, με το σημερινό Υπουργό κ. Χατζηδάκη να το χαρακτηρίζει «καραμπινάτο σκάνδαλο Λαυρεντιάδη».