Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας διαπιστώνεται άνοδος των ποσοστών των ανθρώπων που δεν μπορούν να θερμάνουν ικανοποιητικά το σπίτι τους. Η χώρα μας καταλαμβάνει στην ΕΕ την τρίτη θέση με ποσοστό 25,7%, ενώ προηγούνται η Βουλγαρία με 36,5% και η Λιθουανία με 28,9% και έπονται η Κύπρος με 22,9% και η Πορτογαλία με 20,4%.

Ειδικά για τη χώρα μας, το ποσοστό αυτό έχει ανέβει κατά 10 μονάδες μέσα στην περίοδο της κρίσης. Γεγονός που πιστοποιεί πως όταν πέφτει ο υδράργυρος μεγάλη μάζα του λαού μας δεν είναι σε θέση ούτε στοιχειωδώς να βάλει πετρέλαιο. Καταλήγοντας και σε ανασφαλείς λύσεις, όπως τα μαγκάλια. Λύσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, έχουν ως αποτέλεσμα και το θάνατο.

Με την οικονομική ανέχεια να σαρώνει τα λαϊκά στρώματα,  με τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης να κινούνται σε υψηλό επίπεδο, με το επίδομα θέρμανσης για φτωχά νοικοκυριά να είναι ελάχιστο και περιορισμένο, με τους πωλητές πετρελαίου να ανακοινώνουν πως και φέτος αγοράζεται λιγότερο πετρέλαιο για θέρμανση, το εύρημα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας δεν αιφνιδιάζει. Απλά βεβαιώνει με αριθμούς μια ακόμα τραγική συνεπεία της αντιλαϊκής πολιτικής για το βιοτικό επίπεδο του λαού : Ότι ο ένας στους τέσσερις Έλληνες δεν μπορεί να καλύψει, πλέον, ούτε τη βασική ανάγκη της θέρμανσης τον χειμώνα!