Κάτω η κυβερνητική τρομοκρατία και η καταστολή!

Για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα το φοιτητικό κίνημα βρίσκεται στους δρόμους με μαζικότητα και μαχητικότητα παλεύοντας ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα. Χιλιάδες φοιτητές, νεολαία και εκπαιδευτικοί κατέβηκαν μαζικά στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις με βασικά αιτήματα να μην περάσουν τα αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης για την πανεπιστημιακή αστυνομία, τις διαγραφές φοιτητών και τις νέες περικοπές εισακτέων στα ΑΕΙ.

Το φοιτητικό και νεολαιΐστικο κίνημα αψήφισε το κλίμα μαζικού εκφοβισμού που επιχειρεί να καλλιεργήσει ξανά η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιώντας την πανδημία. Την ώρα που ετοιμάζεται να κλειδώσει το λαό για μια ακόμα φορά στα σπίτια του, με θράσος προχωρά στην ψήφιση του νέου αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου. Παράλληλα κλιμακώνει την δημαγωγία της ρίχνοντας τόνους λάσπης και χυδαιολογίας για την υποτιθέμενη “ανομία” των Πανεπιστημίων ενώ από τα έδρανα της Βουλής τα κυβερνητικά στελέχη κουνούν το δάχτυλο προς τα φτωχά λαϊκά στρώματα δηλώνοντας ξεδιάντροπα πως “δεν μπορεί να σπουδάζουν όλοι στα ΑΕΙ”. Η πολιτική αυτή μπορεί και πρέπει να ανατραπεί με τον μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα του φοιτητικού και του ευρύτερου εκπαιδευτικού κινήματος.

Όπως και σε προηγούμενες μαζικές διαδηλώσεις, σαν κι αυτή ενάντια στο χουντονόμο για τις διαδηλώσεις, έτσι και σήμερα οι τυχοδιωκτικές ενέργειες ορισμένων δυνάμεων, οι συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις στο όνομα του φοιτητικού κινήματος καθώς και η τυφλή δράση του λεγόμενου “αντιεξουσιαστικού χώρου” άνοιξαν το δρόμο στις αστυνομικές δυνάμεις να εξαπολύσουν όργιο καταστολής. Έδωσαν λαβή στην αστυνομία να προχωρήσει σε κυνηγητό και νέο πογκρόμ προσαγωγών φοιτητών. Αυτές οι πρακτικές στις πλάτες του φοιτητικού κινήματος δεν συμβάλλουν στη μαζικοποίηση των αγώνων, αντίθετα προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στην κυβερνητική πολιτική της καταστολής, είναι τελικά επιζήμιες και εχθρικές προς την ανάπτυξη του μαζικού πανεκπαιδευτικού αγώνα ενάντια στα αντιδραστικά μέτρα.

Η Φοιτητική Πορεία και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος χαιρετίζουν τις συνεχιζόμενες μαζικές πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις που αποτελούν μια ελπιδοφόρα παρακαταθήκη. Παράλληλα καταγγέλλουν το όργιο της αστυνομικής βίας και καταστολής που εξαπέλυσε η κυβέρνηση. Το πανεκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να συνεχίσει και να κλιμακώσει την πάλη του, να προχωρήσει σε νέες μαζικές διαδηλώσεις για να μην ψηφιστούν, να μην εφαρμοστούν και να ανατραπούν τα αντιεκπαιδευιτκά μέτρα της κυβέρνησης.

Κάτω τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης!

Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες!

Όλοι στο δρόμο – Όλοι στον αγώνα!