Φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στην καταπάτηση του ασύλου και την πανεπιστημιακή αστυνομία

Συγκεντρώσεις των φοιτητικών συλλόγων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

Αγωνιστικό “παρών” στις κινητοποιήσεις έδωσε η Φοιτητική Πορεία με πανό και προκήρυξη

Αθήνα

Υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, φοιτητές βρίσκονται αυτήν την ώρα στην πλατεία Κοραή, στο κέντρο της Αθήνας, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα, στην κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων ενάντια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, Η κινητοποίηση πραγματοποιείται ενόψει της Τακτικής Συνόδου των Πρυτάνεων.

Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην εγκατάσταση της αστυνομίας μες στις σχολές.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου και μερικά λεπτά αργότερα οι διαδηλωτές βγήκαν στο δρόμο.

Οι δυνάμεις καταστολής περικύκλωσαν τους διαδηλωτές μη επιτρέποντας να γίνει διαδήλωση και τελικά μετά από λίγη ώρα η συγκέντρωση τελείωσε. Σε αυτήν πήραν μέρος και φοιτητικά σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Η Φοιτητική Πορεία έδωσε το παρόν με δικό της πανό.

Η Φοιτητική Πορεία σε ανακοίνωσή της, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει: ”Το φοιτητικό κίνημα καλείται να καταγγείλει την πολιτική της καταστολής και του χτυπήματος των δημοκρατικών δικαιωμά­των. Να καταδικάσει κάθε σχέδιο για την εγκατάσταση αστυνομίας μέσα στις σχολές, καθώς και για κάθε διάταξη που ποινικοποιεί στην ουσία τη δράση των Φοιτητικών Συλλόγων. Παρά τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνητικές απαγορεύσεις και η καταστολή, οι φοιτητές πρέπει να πιάσουν ξανά το νήμα των αγώνων, για να αντιταχθούν στην πολιτική της υποχρηματοδότησης και των ταξικών φραγμών. Για να υπερασπιστούν τους Συλλόγους τους, τις συλλογικές διαδικασίες και τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος”.